Peste 12 tone de deșeuri îmbrăcăminte și 150 de cauciucuri uzate, oprite la vamă

by Adrian Pavel

În data de 27.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a unui automarfar, condus de un cetăţean polonez, în vârstă de 56 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din îmbrăcăminte uzată pentru o societate comercială din judeţele București.

În urma analizei documentelor prezentate la control, cu sprijinul reprezentanţilor Gărzii de Mediu, s-a constatat faptul că încărcătura din mijlocul de transport nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, șoferul neavând documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri. În total, în vehicul se aflau 12.000 kilograme de deşeuri.

* Tot în data de 27.07.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat controlul asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani, care transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, 150 de cauciucuri uzate, pentru o societate din București.

Și în acest caz, pentru cele 150 de cauciucuri uzate s-a stabilit că şoferul nu poseda  documentația necesară prevăzută de lege pentru un astfel de transfer.

Facebook Comments