Peste 100 de gospodării, afectate de inundații în Arad. Cea mai grea situație, la Bârzava

by Adrian Topor
Please follow and like us:

Peste 100 de gospodării din judeţul Arad au fost afectate de inundaţiile provocate de ploile torenţiale din ultimele 24 de ore, iar câteva familii au fost evacuate din case, în comuna Bârzava, unde au fost inundate aproape 30 de locuinţe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, ploile torenţiale au afectat mai multe localităţi din judeţ, provocând viituri, însă cea mai grea situaţie a fost semnalată în comuna Bârzava, unde au fost inundate şi locuinţe, fiind evacuate din case câteva familii. În zonă, viiturile formate au luat numeroase animale ale localnicilor, care au murit înecate.

Primarul comunei Bârzava, Gabriel Faur, a declarat că cel puţin 80 de gospodării au fost inundate, dar şi aproape 30 de locuinţe.

„A fost prăpăd, a venit apă de aproape doi metri în unele locuri, a măturat tot în cale”, a spus primarul.

ISU Arad a intervenit cu motopompe pentru a evacua apele din locuinţe şi gospodării, iar misiunea de la Bârzava s-a încheiat miercuri dimineaţa.

Pompierii arădeni intervin în continuare în judeţ, mai multe echipaje fiind prezente, miercuri, în zona Nădlac, afectată, de asemenea, de inundaţii.

La o primă evaluare a autorităţilor, peste o sută de gospodării din judeţ au fost inundate, dar şi numeroase drumuri. Viiturile au ucis animale, în special păsări de curte, şi au avariat autoturisme care au fost mutate sute de metri din locul în care se aflau.

Sursa: agerpres.roFacebook Comments