Permise de conducere reținute și dosare penale, în minivacanța de Rusalii

by Cristian Dobre

Polițiștii rutieri au desfășurat în perioada 5 – 8 iunie a.c., o acțiune vizând conducătorii auto aflați sub influența alcoolului, pe raza municipiului și a județului Arad.

Astfel, polițiștii au efectuat 1229 de testări, în urma cărora au fost constatate 25 de contravenții și 14 infracțiuni, privind consumul de alcool la volan, fiind reținute 39 de permise și întocmite 14 dosare penale.

Alte 13 permise de conducere au fost reținute pentru abateri la O.U.G. 195/2002.

Exemple alcool: în noaptea de 7/8 iunie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Micălaca au depistat un bărbat de 50 de ani, din Târnova în timp ce conducea un autoturism pe Calea Radnei din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o îmbibație alcoolică de 1,00 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat de 31 de ani din Beliu, a fost depistat în noaptea de 7/8 iunie a.c., de polițiștii Postului de Poliție Hășmaș, în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 9, pe raza localității Benești, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,96 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

 

Facebook Comments