Permis de conducere gratuit pentru acești români. Sunt acoperite toate costurile necesare!

by Florian Popa

Tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 şi 25 de ani, pot face gratuit şcoala de şoferi pentru obţinerea unui permis de conducere de categorie B, C sau D, scrie antena3.ro.

Un program finanţat de Fundaţia pentru Comunitate include decontarea tuturor cheltuielilor aferente dobândirii unui permis de conducere.

”Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obţinerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiţie sau poate fi un avantaj în obţinerea unui loc de muncă sau în menţinerea şi extinderea atribuţiilor de serviciu existente.

Persoanele eligibile pentru finanţare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 17 şi 25 de ani care doresc să obţină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie”, se arată într-un comunicat al Fundaţiei pentru Comunitate.

Cine poate obține permis de conducere gratuit?

Pot participa: tineri din medii defavorizate, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală care au fost născuți între 1 ianuarie 1996 și 1 septembrie 2003 inclusiv.

Permis de conducere gratuit. Sunt necesare cinci documente obligatorii:

scrisoare de motivare personală; anchetă socială; în cazul minorilor o declaraţie din partea părintelui sau a reprezentantului legal; în cazul celor peste 18 ani o declaraţie de susţinere din partea unui mentor; ofertă de preţ de la şcoala de şoferi; document despre nivelul studiilor absolvite.

Facebook Comments