Oamenii care au diete alimentare bogate în uleiuri vegetale prezintă un risc mai ridicat de a dezvolta demenţă în timpul vieţii, avertizează experţii în sănătate. Potrivit acestora, uleiul provoacă depuneri pe creier, un precursor al bolilor neurodegenerative.
La mijlocul secolului XX, americanii erau îngrijoraţi de rata crescută a bolilor de inimă şi au cerut cetăţenilor să renunţe la grăsimile saturate. Dr. Catherine Shanahan, nutriţionist şi medic de familie spune că sfaturile de atunci au fost o mare greşeală.
,,Restaurantele şi alte localuri au apelat la uleiurile vegetale datorită costului redus şi a disponibilităţii. Uleiul de măsline, de exemplu, este de 10 până la 50 de ori mai scump decât uleiul vegetal,” spune Shanahan.
De asemenea, ea susţine că oamenii ar trebui să-l înlocuiască cu ulei de măsline, cocos, avocado sau ulei de alune.
Sursa: mediafax.ro