Performanţă istorică: România U21 s-a calificat în semifinalele Euro!

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Selecţionata României s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionat European de fotbal Under-21, dar a obţinut şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, după ce a terminat la egalitate cu formaţia Franţei, 0-0, în grupa C a turneului din Italia şi San Marino, pe Stadionul ”Dino Manuzzi” din Cesena. Tricolorii aveau trei variante pentru a obţine calificarea în semifinale, să câştige, să facă egal (cazuri în care câştigau grupa) sau să piardă la o diferenţă de maximum două goluri. Meciul a fost unul tactic din partea ambelor formaţii, conştiente de miză, astfel că rareori cele două echipe au riscat. O fază controversată s-a petrecut în minutul 18, când Cicâldău a fost busculat în careu de Amian, dar arbitrul bulgar nu a acordat penalty şi nici nu a făcut apel la arbitrajul video.

Arădenii Man şi Petre scriu istorie la naţională

Arădenii Adrian Petre şi Dennis Man au fost rezerve cu Franţa, primul intrând pe teren în minutul 82, în locul lui Puşcaş. Rădoi a început partida de la Cesena în formula: Radu – Manea, Nedelcearu, Rus, Boboc – Nedelcu, Cicâldău (58 Băluţă) – Olaru (72 Dragomir), Hagi, Coman – Puşcaş (82 Petre). România a terminat prima grupa C, după 4-1 cu Croaţia, 4-2 cu Anglia şi 0-0 cu Franţa, care a intrat şi ea în careul de aşi din postura de cea mai bună echipă de pe locul secund. Tricolorii au câştigat grupa, cu 7 puncte, tot atâtea câte a adunat şi Franţa, cu golaveraj inferior însă. Anglia şi Croaţia au încheiat competiţia cu câte un punct fiecare, clasându-se pe locurile 3 şi 4.

Rădoi: „Povestea frumoasă trebuie să continue”

Selecţionerul echipei naţionale, Mirel Rădoi, spune că jucătorii săi trebuie să continue povestea frumoasă de la acest turneu final: „Suntem fericiţi că am încheiat grupa pe primul loc, aşa cum ne-am propus înainte de meciul cu Franţa. Cred că am meritat acest punct, pentru că Franţa nu şi-a creat foarte multe ocazii de gol. Din punct de vedere tactic nu am fost surprins deloc de francezi”, a spus Rădoi. Antrenorul le-a mulţumit miilor de suporteri de pe stadion, dar a precizat că performanţa realizată este umbrită puţin de un incident petrecut în tribună, provocat de doi fani români, care au lovit-o pe soţia fundaşului Cristian Manea.

Tricolorii merg şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo

În semifinale, România va întâlni Germania, campioana „en titre”, joi, la Bologna, ora 19. În cealaltă semifinală, Spania va înfrunta Franţa, meci programat tot joi, ora 22, la Reggio Emilia. România nu a mai participat la Jocurile Olimpice din 1964, când selecţionata noastră ajunge în sferturile de finală. Aceasta va fi a patra participare a României în turneul olimpic de fotbal, după ediţiile din 1924, 1952, 1964.

Facebook Comments