Performanță istorică: România este campioană europeană de junioare la gimnastică ritmică! Aradul are cinci reprezentante la Budapesta

by Sorin Haut

România a câştigat titlul de campioană europeană de junioare pe echipe la gimnastică ritmică, miercuri, la Budapesta, o performanţă istorică pentru ţara noastră. Amalia Lică şi Lisa Garac au totalizat 125,100 puncte, devansând în clasamentul final Israelul (Meital Maayan Sumkin, Alona Tal Franco), 123,750 puncte şi Azerbaidjanul (Şams Agahuseinova, Ilaha Bahadirova, Fidan Gurbanli, Govhar Ibrahimova), 117,400 puncte. Antrenoarele noii campioane continentale sunt Adriana Mitroi și Alexandra Piscupescu, în capitala Ungariei fiind prezentă și Irina Deleanu, președinte al Federației Române de Gimnastică Ritmică. România va fi reprezentată în toate finalele pe obiecte la Europene. Lică s-a calificat în finalele de la cerc (cu cea mai mare notă din calificări, 32,650 puncte), măciuci (cu a doua notă, 31,000) şi panglică (a doua notă, 31,700), iar Garac, la minge (a patra notă, 29,750).

Ansamblul de senioare, cu trei arădence în componență, intră în competiție sâmbătă

Competiția va continua astăzi, cu întrecerea senioarelor, calificările pentru concursul AA și finalele pe obiecte. În prima grupă vor evolua Annaliese și Christina Drăgan, iar diseară, de la ora 20:50, au loc finalele pe obiecte ale junioarelor Amalia Lică (cerc, maciuci si panglica) si Lisa Garac (minge). La Europene va concura și ansamblul de senioare al României, antrenat de Daniela Chiriac și Tatiana Novikova, ambele reprezentante ale CSM Arad, având în componență și trei sportive de la CS Municipal Arad: gemenele Carina Crainic și Andra Crainic și Dalia Marin. Concursul lor va începe sâmbătă, la ora 18:45, fiind repartizate în grupa A, alături de Israel, Germania, Finlanda, Serbia, Spania, Norvegia, Marea Britanie, Georgia și Portugalia.

 

Facebook Comments