Pereți construiți din oase umane, descoperiți într-o catedrală din Belgia

by Cristian Dobre

Arheologii au descoperit pereți construiți din oase umane și cranii zdrobite în timp ce lucrau într-o catedrală din Belgia.

Muncitori din catedrala Saint-Bavo din Gent, nord-vestul Belgiei, se pregăteau să construiască un nou centru pentru vizitatori, când a fost făcută descoperirea macabră, relatează The Independent.

Janiek De Gryse, managerul de proiect, a declarat că oasele vor fi îndepărtate și că locul nu va deveni o atracție turistică. „Credem că această construcție a fost realizată în secolul 17 sau 18, urmează să stabilim cu exactitate perioada”, adaugă acesta.

Arheologii cred că oasele provin din cimitirul bisericii care a fost complet evacuat. „Când a fost evacuat cimitirul, oasele nu au putut fi pur și simplu aruncate. Având în vedere faptul că se credea într-o înviere a trupului, oasele erau considerate cele mai importante”, a mai declarat De Gryse.

Potrivit arheologilor, la această „construcție” au fost folosite doar oase mari. Oasele de copii nu au fost folosite pentru că erau prea fragile.

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments