Percheziții în județul Arad, într-un dosar de evaziune fiscală

by Florian Popa
Please follow and like us:

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, efectuează 36 percheziții domiciliare pe raza județelor Argeș, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iași, Ialomița, Bacău, Vaslui, Arad și Vâlcea și în municipiul București la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălare a banilor.

La data de 18 octombrie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.G.P.R. și sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, efectuează 36 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale din județele Argeș, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iați, Ialomița, Bacău, Vaslui, Arad și Vâlcea și din municipiul București.

Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor în domeniul construcțiilor.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2012 — 2015, cei viza?i, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate de achiziții fictive de mărfuri de la furnizori. Aceștia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziții de la societăți comerciale de tip fantomă.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului se ridică la peste 2.175.000 de lei.

Zece persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș pentru audieri.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

La acțiune participă polițiști de investigare a criminalității economice din județele Argeș, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iași, Ialomița, Bacău, Vaslui, Arad și Vâlcea și din municipiul București și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Facebook Comments