PERCHEZITII DIICOT LA CONTRABANDISTII DE TIGARI DIN JUDETUL ARAD

by Cosmin Mihuta

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au efectuat, la data de 02.03.2015, un număr de 26 percheziții domiciliare pe raza județelor Arad, Timiș, Suceava, Hunedoara și Maramureș, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în contrabandă cu țigări.

În cauză, exista suspiciunea rezonabilă că în perioada august 2014 — februarie 2015, pe raza județelor Timiș și Arad și a unor localități limitrofe a acționat o grupare de criminalitate organizată transfrontalieră care a avut că principala preocupare infracțională contrabandă cu țigări provenite în special din Ucraina.

Din probele administrate în cauză a rezultat ca țigările provenite din contrabandă erau achiziționate în special de pe raza județului Suceava, fiind transportate cu regularitate de 3-4 ori pe săptămână, în autovehicule prevăzute cu spații special amenajate, ulterior fiind depozitate la diferite adrese în vederea comercializării.

Astfel, s-a reținut că în această perioadă, membrii grupării infracționale au efectuat peste 24 de de transporturi, reușind să achiziționeze și ulterior să comercializeze peste 150 baxuri țigarete provenite din contrabandă, în valoare de aproximativ 250.000 euro.

La sediul DIICOT—Serviciul Teritorial Timișoara vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 26 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații și Serviciul Operațiuni Speciale Timișoara.

Facem precizarea ca pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedura penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Facebook Comments