Percheziții DIICOT în județul Arad, într-un dosar privind înmatriculări ilegale de autovehicule importate

by Adrian Pavel

DIICOT, împreună cu forțele de poliție, a declanșat miercuri dimineața o serie de 21 de percheziții în Timișoara, Arad și București, în cadrul unei operațiuni menite să demonteze o rețea acuzată de înmatriculări ilegale de autovehicule importate. Se pare că rețeaua implica modificarea documentelor și a numerelor de identificare ale vehiculelor, practici ce ar fi fost folosite pentru a ocoli procedurile legale. În plus, entitățile comerciale implicate sunt suspectate de comiterea de evaziune fiscală.

Această intervenție face parte dintr-o campanie mai largă la nivel național, ce include un total de 205 percheziții, având ca scop combaterea unui spectru larg de infracțiuni. Printre acestea se numără evaziunea fiscală, înșelăciunea, falsificarea, spălarea banilor, furtul calificat, accesul ilegal la fonduri, contrafacerea, abuzul de încredere, criminalitatea informatică, braconajul, încălcarea legislației privind armele și munițiile, infracțiunile silvice, traficul de droguri de risc și de mare risc, precum și traficul de persoane.

În urma descinderilor, au fost confiscate numeroase documente, iar mai multe persoane sunt luate la audieri, subliniind seriozitatea și amploarea investigației în desfășurare.

Facebook Comments