Pensionar arădean, jefuit în numele primarului Gheorghe Falcă

by Dana B.

Doi bărbaţi din Arad au furat 2.300 de lei din casa unui pensionar, după ce i-au promis omului un cadou din partea primarului. Scopul lor era, de fapt, să-l convingă să le dea 500 de lei pentru transportul pachetului. Nu au reuşit acest lucru, pentru că bătrânul şi-a dat seama că este înşelat. Au plecat, însă, cu banii de zile negre pe care pensionarul îi ţinea sub pernă.

Când doi bărbaţi i-au spus că-i aduc un cadou din partea primarului, un bătrân din Arad n-a avut motive să nu-i creadă. Aveau un pachet în care păreau că se află o pernă şi o pătură. Cei doi i-au verificat patul bătrânului şi au pretins că acesta trebuie să plătească 500 de lei, pentru transportul cadoului. Abia atunci omul i-a dat afară din casă, dar era prea târziu. Bărbaţii au plecat cu 2.300 de lei, bani pe care pensionarul îi ţinea sub pernă.

Ralu Cotrău, purtător de cuvânt Primăria Arad: Regretăm faptul că, atât primăria municipiului Arad, cât și primarul Gheorghe Falcă sunt asociați cu această nouă metodă de înșelătorie, ținem să subliniem faptul că primăria municipiului Arad nu desfășoară astfel de acțiuni.

Claudia Iuga, purtător de cuvânt IPJ Arad: Să nu primească în incinta locuinței lor persoane necunoscute, în cazul persoanelor care se recomandă a fi din partea societăților comerciali prestatoare de servicii, locuitorii sunt sfătuiți să le ceară o legitimație și un act de identitate.

-Nici nu stau de vorbă, ei spun că nu cumpăr chestii? Mă duc la magazin și cumpăr ce-mi trebuie. Nu iau, nu stau de vorba și nu-i primesc, că nu am încredere.

-Eu n-aș deschide, deci eu dacă sună la interfon cineva întreb cine e. Dacă nu cunosc nici nu-i dau drumul.

-O singură dată am nimerit la cineva chestia asta, a zis că și asta și aia îi gratis, dar până la urmă trebuie cumpărat.

Pensionarul păgubit nu crede că o să-și mai recupereze banii. Urmează să facă, totuşi, o plângere la poliţie.

 

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments