Penalități pentru pasajul de la CET! Firma de casă a PNL lucrează în ritm de melc

by Cosmin Mihuta
Please follow and like us:

Situația pasajului de pe Centura Aradului, din zona CET, ridică tot mai multe semne de întrebare, în condițiile în care finanțarea este asigurată, dar lucrările bat pasul pe loc. Cum se face că o lucrare ce putea fi gata în cel mult șase luni, se apropie de termenul de un an și încă nu e finalizată ? Oare este o coincidență că una dintre firmele abonate la contracte cu administrațiile PNL, cea care construiește stadionul UTA, care a ridicat pasarela peste Mureș, care a reabilitat Palatul Cultural, face orice pentru a amâna la nesfârșit finalizarea pasajului ? Oare să fie un ordin din partea primarului Falcă, care nu dorește rezolvarea problemelor de pe centura Aradului, în perspectiva alegerilor europarlamentare și prezidențiale din 2019 ?

Tot ce se poate, din moment ce situația e foarte simplă, iar lucrările până la finalizarea pasajului nu ar trebui să dureze mai mult de șapte zile, conform unor surse din CNAIR. Practic, pasajul este finalizat, dar constructorul invocă lipsa banilor, conform surselor noastre, pentru a realiza legătura cu vechea șosea de centură și pentru a executa mici lucrări nefinalizate: montarea de balustrade și indicatoare, marcaje etc.

Termenul de finalizare a lucrării, după mai multe amânări, este finele lunii august, moment din care CNAIR va trece la penalizarea firmei care se ocupă de construcția pasajului. Probabil, există asigurări din partea unora că pierderile vor fi compensate cu alte lucrări, prin municipiu sau județ, altfel nu ne explicăm nepăsarea conducerii firmei respective, care este dispusă să plătească aceste penalități, în loc să finalizeze o lucrare din care a mai rămas de executat 1 la sută. Între timp, arădenii și nu numai au în continuare de suferit, cel mai probabil din cauza unor interese politice, care blochează finalizarea acestui pasaj.

Facebook Comments