PEDEPSE GRELE PENTRU VIOLATORII DIN VASLUI. VEZI CAT A PRIMIT FIECARE

by Cosmin Mihuta
Please follow and like us:

Cei şapte tineri acuzaţi că au violat o fată de 18 ani au fost condamnaţi, luni, de Judecătoria Vaslui, la pedepse cuprinse între 5 ani şi opt luni şi 8 ani şi patru luni de închisoare, precum şi la plata unor daune morale de 50.000 de lei către tânără, decizia instanţei nefiind însă definitivă.
Cea mai mare pedeapsă a primit-o Ovidiu Silviu Burada, cel care a racolat-o pe fata de 18 ani din staţia de autobuz din municipiul Vaslui.

1. Burada Silviu: 8 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru infracţiunile de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate, pedeapsă complementară: 2 ani. Este arestat preventiv pentru 30 de zile.

2. Burlacu Paul Andrei: 7 ani de închisoare pentru infracţiunile de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate, pedeapsă complementară: 2 ani. Este arestat preventiv pentru 30 de zile.

3. Avădanei Silviu: 7 ani de închisoare pentru infracţiunile de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate, pedeapsă complementară: 2 ani a interzicerii drepturilor prevăzute de Codul Penal. Este arestat preventiv pentru 30 de zile.

4. Bolboceanu Petrica: 7 ani de închisoare pentru infracţiunile de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate, pedeapsă complementară: 2 ani a interzicerii drepturilor prevăzute de Codul Penal. Este arestat preventiv pentru 30 de zile.

5. Boicu Ionuţ Bogdan: 5 ani şi 8 luni de închisoare pentru infracţiunile de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate. Inculpatul a recunoscut faptele. Pedeapsă complementară: 2 ani a interzicerii drepturilor prevăzute de Codul Penal. Este arestat preventiv pentru 30 de zile.

6. Rotaru Alin Dumitru: 5 ani şi 8 luni de închisoare pentru infracţiunile de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate. Inculpatul a recunoscut faptele. Pedeapsă complementară: 2 ani a interzicerii drepturilor prevăzute de Codul Penal. Este arestat preventiv pentru 30 de zile.

7. Surleac Ioan: 5 ani şi 8 luni de închisoare pentru infracţiunile de viol în formă agravantă şi lipsire de libertate. Inculpatul a recunoscut faptele. Pedeapsă complementară: 2 ani a interzicerii drepturilor prevăzute de Codul Penal. Este arestat preventiv pentru 30 de zile.

Judecătorul a dispus mandate de arestare preventivă pe numele tuturor celor şapte condamnaţi în acest dosar. Decizia în acest sens este executorie şi se aşteaptă ca cei şapte să fie duşi în arest.

În plus, cei şapte trebuie să achite tinerei daune morale de 50.000 de lei, dacă decizia va rămâne definitivă.

Băieţii nu au fost prezenţi în sala de judecată, însă instanţa a decis înlocuirea controlului judiciar în cazul lor cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile, decizia fiind executorie şi urmând a fi pusă în aplicare de poliţişti.

La pronunţarea sentinţei nu a fost prezentă nici tânăra violată, care susţine luni examenul de bacalaureat.

În schimb, câteva zeci de persoane au fost prezente în faţa Judecătoriei în aşteptarea sentinţei.

Decizia Judecătoriei Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile atât de către procurori, cât şi de cei şapte tineri.

Facebook Comments