Pecica va avea creșă! Primăria a câștigat un nou proiect de finanțare prin care se va construi o creșă nouă, de la zero!

by webeditor

Petru Antal: ”La deschiderea anului școlar am spus că îmi doresc ca familiile tinere să conceapă cât mai mulți copii, cel puțin trei. Sper să înțeleagă toată lumea: dacă familia se mulțumește cu un copil, populația orașului scade. Când sunt doi copii în familie, populația stagnează iar când apar trei copii într-o familie, atunci numărul locuitorilor orașului crește. Noi ne dorim să crească!”

După foarte mulți ani, pecicanii vor avea creșă. Adică segmentul ce lipsea din ciclu, din moment ce la nivel de grădinițe orașul arădean stă chiar bine, fiind apreciat la nivel național pentru ultimele investiții în domeniu.

Creșa este locul unde copiii fac primii pași spre învățare, locul unde se obișnuiesc cu joaca în grup sau prieteniile cu alți copii de vârstă apropiată. „În Pecica trăiesc multe familii tinere, cu copii mici, iar noi, administrația locală, vrem să le venim în sprijin prin construirea unei creșe. Am depus proiectul pentru o unitate de învățământ modernă, care va putea primi 70 de copii şi sperăm să obținem finanțare prin Planul Național de Redresare şi Reziliență (PNRR).Clădirea se va ridica în cartierul 500, de la intrarea în Pecica dinspre Arad, unde s-au mutat mulți tineri, valoarea investiției fiind de peste 16 milioane de lei” declara acum mai bine de o lună Petru Antal, primarul orașului.

Vestea bună a venit în această dimineață, investiția fiind admisă pentru finanțare. ”Am primit o veste excelentă: cererea de finanțare depusă de orașul Pecica se află printre cele 15 selectate în cadrul apelului de proiecte PNRR/C15/O1 (creșă medie). Asta înseamnă că vom putea construi o creșă modernă, cu 7 grupe a câte zece copii, investiția de peste 16 milioane de lei fiind finanțată prin Planul Național de Redresare şi Reziliență (PNRR). Unitatea de învățământ va asigura cel puțin 10 metri pătrați de teren neconstruit pentru fiecare copil, astfel că necesită suprafață mare, motiv pentru care va fi ridicată în cartierul nou, de la intrarea în Pecica dinspre Arad. În zona 500 locuiesc multe familii tinere, iar loturile pentru case au fost achiziționate tot de tineri căsătoriți, care se vor bucura de creșă, alături de toți pecicanii și locuitorii satelor aparținătoare. Urmează semnarea contractului de finanțare și apoi începem proiectarea, pentru a putea da în folosință cât mai repede noua creșă!” a declarat optimist primarul. ”V-am mai spus. Investim permanent în cultură, sport și învățământ. Toate se leagă. Nu poți avea dezvoltare durabilă dacă aceste trei componente nu sunt solide. Ori pentru a le dezvolta ai nevoie de infrastructură. În viitor pregătim mai multe proiecte și veți mai afla de niște surprize plăcute pentru locuitorii orașului Pecica și satele aparținătoare!”

Valoarea proiectului este de 2.807.916,02 euro fără TVA, orașul Pecica primind un punctaj superior multor altor proiecte depuse de orașe mai mari sau chiar municipii reședință de județ. Pecica este singura localitate din județul Arad ce apare în lista de 38 de proiecte selectate. Primele cincisprezece din listă au primit finanțarea așteptată, iar celelalte au rămas pe lista de rezervă.

Facebook Comments