Pecica a fost eroică cu Petrolul! Eșec la limită în inferioritate, la debutul în Cupa României

by Sorin Haut

Progresul Pecica a debutat astăzi în Grupa A a Cupei României la fotbal, în fața prim divizionarei Petrolul Ploiești. Pe locul 6 (de play-off) în SuperLiga, prahovenii s-au impus cu 2-1, grație dublei semnate de Mihai Roman, pentru gazde marcând utistul împrumutat la Pecica, Nasiru Abdullahi. Roman a deschis scorul în minutul 18 din penalty, după ce tot el a trimis cu capul spre poartă și Wild a comis henț pe linia porții, pecicanul lăsându-și echipa în inferioritate. Mitrov și Jair au irosit șanse bune, iar ocaziile s-au răzbunat, Nasiru egalând înainte de pauză, mai exact în minutul 42, cu o lovitură de cap, după o așezare perfectă a lui Adamcsik. Roman i-a readus pe oaspeți în avantaj la zece minute de la reluare, când a marcat din doi metri după o centrare a lui Jefferson și o retrimitere în fața porții a lui Doua. Rădulescu a avut în picior golul de 1-3, în minutul 63, dar a ratat incredibil, trimițând în bară din poziție excelentă. Zamfir a mai avut o intervenție providențială în minutul 70, când a respins în bară șutul aceluiași Rădulescu.

Wild și-a lăsat echipa în 10”! Roman și Zamfir – remarcații din cele două tabere

Petrolul a mai primit un penalty în minutul 82, la un presupus henț în careu comis de Arsene. Răducan a executat puternic, pe centru, iar Zamfir l-a ghicit și a respins în față, pentru ca Rădulescu, campion al ratărilor, să trimită alături. Per total, divizionara terță arădeană, vicelider în seria a opta, a avut o prestație bună și putea, poate, spera chiar la un rezultat pozitiv dacă nu ar fi evoluat 75 de minute în 10 oameni. În a doua etapă a Grupei A, formația pregătită de Dan Stupar va întâlni pe teren propriu o altă echipă de Superligă, FC Hermannstadt, în timp ce Petrolul va juca tot în deplasare, la Târgoviște, contra Chindiei.

Formații:

Pecica: Zamfir – Moraru (Novac 77), Nasiru, Wild, T. Bodri (Adamcsik 27, Bănățan 77) – Arsene, Shiaondo – L. Bodri, Bozian (Răchită 58), F. Nortey – Borcea. Antrenor: Dan Stupar

Petrolul: Eșanu – Dumitriu, Justiniano (Huja 82), Meijers, D. Radu – Jefferson, Diomande (Vraciu 82)  – Doua, Jair (Rădulescu 60), Mitrov (Grozav 46) – M. Roman II (Răducan 73). Antrenor: Florin Pîrvu

Arbitri: Dan Buzărnescu (Craiova) – Cosmin Bojan (Târgu Mureş), Mihai Ionescu (Bradu – Argeş). Rezervă: Adelin Pavel (Osica de Jos – Olt)

Observatori: Ștefan Szilaghi (Satu Mare), Teodor Biriş (Hunedoara).

 

Facebook Comments