Pe tatami, după 15 iunie! “Am pregătit un plan gradual de repornire”

by Rusu Flavius

Antrenorii secţiei de judo de la CS Municipal Arad îşi fac planuri pentru revenirea pe tatami a sportivilor. Deocamdată au primit undă verde doar sporturile individuale în aer liber, dar cel mai probabil de luna viitoare îşi vor intra în drepturi şi alte sporturi. Judoul, fiind un sport de contact, ar putea reveni cel mai probabil după 15 iunie. Despre planurile celor de la CSM Arad am stat de vorbă cu antrenorul Dorin Drimbe, care ne-a explicat cum stă treaba la acest moment: “Am pregătit un plan de repornire a antrenamentelor la nivelul cadeţilor şi copiilor, dar redeschiderea aceasta se va face gradual, în funcţie de evoluţia pandemiei. Politica mea este de a încuraja sportul, acesta aduce sportivilor sănătate, dar deocamdată o să am prudenţă maximă la felul cum voi începe pregătirea, pentru că suntem în faţa unei crize fără precedent. Vom păstra normele de igienă impuse de către Ministerul Sănătătii. Am făcut curat atât în sală, cât şi în jurul ei, practic totul este pregătit pentru a ne apuca de treabă”, spune Drimbe, care crede că judoul va reveni cel mai probabil după 15 iunie:

Patru etape pentru restartul complet

Am gândit patru etape pentru reluarea pregătirilor. În prima voi începe, în aer liber,cu sportivii de performanţă, câte 2-3 sportivi într-o grupă. Vom face antrenamente de pregătire fizică generală, pe terenuri de sport, locuri amenajate. În a doua etapă voi mări numărul de sportivi până la 8-9. Vom efectua antrenamente în aer liber, alergări, ciclism, alpinism. În etapa a treia, iulie-august, intrăm în sala de judo, unde am împărţit saltelele în careuri de 4/3 metri, de două culori, galben-roşu (foto), astfel ca fiecare sportiv să stea pe o culoare. Avem patru vestiare, câte doi sportivi în fiecare vestiar. Avem nevoie de exerciţii de mobilitate, exerciţii specifice judoului. În sala de forţă voi face grupe de patru sportivi, unde se va lucra la aparate individual, vom menține distanța între persoane și vom respecta măsurile de igienă. În a patra etapă, din septembrie, vom trece la antrenamentele de judo. Vom pregăti planul anual în funcţie de calendarul Federaţiei.”

Judoka în loturile lărgite de copii şi cadeţi

CSM Arad are o serie de judoka de perspectivă, incluşi în loturile lărgite juvenile, după cum urmează: “Îi avem pe Andreea Ciopraga, Carla Duma, Flavius Pop şi Gabriel Calmar în lotul lărgit al cadeţilor, plus pe Cristiana Mercea şi Elena Tudorache la centrul naţional de judo pentru copii, de la Deva, ele făcând şcoală acolo”, mai spune Dorin Drimbe. Calendarul intern va suferi, bineînţeles, foarte multe modificări, o serie de competiţii fiind deja anulate sau amânate: “Probabil că Naţionalele de luptă la sol se vor anula, iar în toamnă am putea avea Campionate Naţionale de judo. Din câte am înţeles, prima competiţie cu care se va relua calendarul este cea de seniori – undeva în septrembrie, octombrie, unde s-a şi oprit sezonul”, conchide antrenorul de judo al CSM-ului.

 

 

 

 

Facebook Comments