Pe podium în Liga a IV-a, Victoria Felnac are ambiţii mari şi în primăvară: „Meritul jucătorilor şi antrenorului”

by Sorin Haut

Victoria Felnac face un sezon foarte bun în Liga a IV-a la fotbal, chiar peste aşteptările conducerii clubului. Pe podium la final de 2021, felnăcanii au cel mai bun atac, 34 de goluri marcate, cu două mai multe decât liderul din Ineu şi CS Socodor. Nici la capitolul apărare nu stau rău “roş-albii”, care au a doua defensivă a campionatului, cu 17 goluri primite, doar Ineul având mai puţine, 12. Cert e că plusurile faţă de alţi ani au fost omogenitatea şi atacul, experienţa unor atacanţi valoroşi pentru acest nivel spunându-şi clar cuvântul. Notabil şi bilanţul de până acum, cu nu mai puţin de nouă victorii, un egal şi doar trei înfrângeri. Lider la final de an este ACB Ineu, cu 32 de puncte, urmată de CS Socodor, 29 de puncte, Victoria Felnac, 28 de puncte şi Unirea Sîntana, cu 25 de puncte, cu menţiunea că echipa lui Ciba are un meci mai puţin disputat decât celelalte trei echipe. “VI-FE” mai are de jucat restanţa din deplasare cu CS Beliu (locul 8, 12 puncte), contând etapa a 10-a, prima a returului, reprogramată de AJF de două ori din cauza problemelor medicale invocate pe rând de cele două formaţii! Meciul de la Beliu va deschide practic sezonul de primăvară din Liga 4 Arad, pe 5 martie 2022, pentru ca o săptămână mai târziu să aibă loc prima etapă a anului viitor, cea de-a 15-a. În afara restanţei cu trupa lui Alex Manea, Victoria mai are de jucat din sezonul regulat cu: Păulişana Păuliş (deplasare, 12 martie), CS Socodor (acasă, 2 aprilie), Victoria Zăbrani (deplasare, 9 aprilie) şi Podgoria Pîncota (acasă, 16 aprilie). Diferenţa de locul 5, ocupat acum de CS Glogovăţ, e de şapte puncte şi un meci de recuperat, astfel că felnăcanii sunt foarte aproape de calificarea în play-off, adică în primele patru clasate!

Alex Sabău este mulţumit: “Meritul jucătorilor şi al antrenorului”

La accederea în faza superioară a campionatului mai speră şi Pîncota, cu 20 de puncte, clasată pe poziţia a şasea. Prezenţa în play-off ar fi cu adevărat o performanţă la Felnac, ce ar confirma munca tandemului Lucian Ciba – Alex Sabău, dar şi a întregii echipe, susţinute financiar neîncetat de administraţie, în frunte cu primarul comunei, Ioan Maliţa. „Cu excepția a 1-2 meciuri, unde puteam să nu pierdem, echipa a făcut până acum un campionat foarte bun. Acasă nu am pierdut niciun punct, nu-mi amintesc ca Felnacul să mai fi avut un parcurs aşa de bun pe teren propriu. I-am învins şi pe cei de la Ineu, care mai pierduseră un singur meci. Ne pare rău că nu am mai jucat și restanța cu Beliu, pentru că o victorie ar fi fost sinonimă chiar cu locul 2 la final de an. Eu zic că am avut o primă parte de campionat peste așteptări, e meritul jucătorilor şi antrenorului, care au format un grup unit, o familie, şi cel mai important, nu s-a neglijat pregătirea. Avem avantajul că le putem pune la dispoziție și nocturna, terenul este mereu bun la noi, practic e o plăcere să te antrenezi şi să joci la Felnac. Evident, principalul merit pentru toate astea e al Consiliului Local, al domnului primar Malița și al câtorva sponsori ce susțin financiar și logistic această echipă”, spune Alexandru Sabău, președintele Victoriei Felnac.

Juniorul Dancă – surpriza plăcută! Pomana porcului şi banchet, la final de an

“VI-FE” are meritul de a fi readus pe gazon trei fotbaliști arădeni cu rezultate bune de-a lungul carierei în primele două ligi din România, Adi Rusu, Radu Dubeștean și Răzvan Fritea, care au ajutat în limita posibilităţilor echipa. În ciuda problemelor de lot cauzate de accidentări, cu Băd cel mai afectat, sau a cazurilor de Covid-19, Edu sau Şiclovan având cel mai mult de suferit, Felnacul s-a descurcat şi a reuşit să fie revelaţie în toamnă. Juniorul Denis Dancă este surpriza plăcută şi al doilea golgheter al echipei, cu opt reușite, după Dan Puie, care are 12 goluri înscrise. Felnacul se va întări în iarnă cu un mijlocaș central, post considerat deficitar de Ciba, dar mai sunt posibile şi alte transferuri. Echipa a încheiat 2021 la mijloc de decembrie, în stil tradiţional, cu pomana porcului şi un banchet de final de an (foto), unde cuvântul de ordine a fost buna dispoziţie. Cu ocazia finalului de an, conducerea clubului Victoria urează tuturor felnăcanilor şi susţinătorilor echipei, dar şi arădenilor, Sărbători Fericite şi un an 2022 cât mai bun!

Facebook Comments