PD-L PREGATESTE EXCLUDEREA LUI FALCA: PRIMARUL ARADULUI MERGE LA MISCAREA POPULARA

by Cosmin Mihuta

Aşa cum livearad.ro anunţa în exclusivitate în urmă cu două zile, conducerea centrală a PD-L pregăteşte excluderea primarului Aradului, Gheorghe Falcă, din rândurile partidului. Tot mai multe persoane din interiorul PD-L ne-au confirmat, în ultimele zile, că Falcă ar putea fi exclus chiar luni, la şedinţa BPN a partidului, Falcă fiind în dizgraţiile preşedintelui Vasile Blaga, din cauza nenumăratelor atacuri lansate în presă la adresa conducerii centrale, dar şi pentru că a intrat în competiţia pentru stabilirea candidatului PD-L pentru prezidenţiale, unde, după cum ne aducem aminte, s-a făcut de râs, pierzând usturător în faţa lui Cătălin Prdeoiu.

De altfel, faptul că apele sunt tulburi la PD-L este confirmat şi de declaraţiile lui Gheorghe Falcă, care sâmbătă a început un joc de-a plecatul din partid, anunţând că s-ar putea să se înscrie în Fundaţia Mişcarea Populară, dând astfel un motiv în plus conducerii centrale pentru a-l exclude din PD-L. De ce nu pleacă Falcă direct la Partidul Mişcarea Populară ? Ne-o spune însuşi Falcă: ar pierde mandatul de primar, aşa că aşteaptă să fie dat afară de pedelişti, caz în care rămâne în continuare cu funcţia din administraţie. „Mi-aş dori ca forţele de dreapta să se unească într-un proiect politic până la europarlamentare (…) Am o responsabilitate în Arad unde sunt primar şi îmi îndeplinesc cu cinste obligaţiile faţă de cetăţeni. Dumneavoastră ştiţi că există o lege, un primar nu poate pleca din partidul pe listele căruia a fost ales (…) S-ar putea să fiu în Fundaţie”, a spus Gheorghe Falcă.

Din informaţiile noastre, după excluderea lui Gheorghe Falcă, preşedinţia PD-L Arad va fi preluată de Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA. De asemenea, conform unor surse din PD-L, împreună cu Gheorghe Falcă vor pleca deputatul Eusebiu Pistru şi soţia acestuia, sau Lucian Tipei, pentru care s-a pregătit un loc pe lista pentru europarlamentare, în timp ce alţii vor rămâne în partid pentru a nu-şi pierde posturile din administraţie.

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

Facebook Comments