PD-L ARAD ACUZA GUVERNUL CA ALOCA BANI PENTRU FIRMELE DE CASA ALE BARONILOR USL

by redactor

Alin Hârlău, vicepreşedinte al PDL Arad, consideră hazardate declaraţiile premierului Ponta şi ale ministrului Teodorovici, referitoare la fondurile europene în perioada 2014-2020.

„Am auzit declaraţii extrem de optimiste, diferite alocări de sute de milioane, de miliarde de euro, dar omitem somaţiile Comisiei Europene, care ne-a anunţat, în decembrie anul trecut, că documentul prezentat de România «este insuficient orientat spre rezultat şi lipsit de viziune». Documentele care trebuie aprobate de Comisia Europeană astfel încât să putem utiliza aceşti bani nu au fost nici acum finalizate, cu toate promisiunile ministrului Teodorovici”, a declarat Alin Hârlău.

De asemenea, Alin Hârlău atrage atenţia că sunt mai mulţi paşi care trebuie făcuţi până la accesa în mod real fonduri europene. „Noi încă n-am făcut primul pas, adică semnarea Acordului în sine. De un an de zile trimitem documentaţii la Bruxelles, iar acestea sunt respinse pe bandă rulantă, ceea ce demonstrează incompetenţa actualului guvern. Doar după semnarea Acordului se stabilesc în detaliu Programele Operaţionale, iar în urma acestora se realizează Ghidurile de aplicare a proiectelor. În linii mari, să fim optimişti dacă vom putea depune proiecte undeva la sfârşitul anului 2015. avem de-a face cu o nouă întârziere în exerciţiul bugetar european, pe perioada 2014-2020”, a completat Alin Hârlău.

Vicepreşedintele PDL Arad consideră că însăşi viziunea USL faţă de folosirea banilor europeni este păguboasă şi clientelară. „Premierul Ponta doreşte să aloce 1,1 miliarde euro pentru drumuri judeţene şi centuri pe drumurile judeţene, probabil pentru ca firmele de casă ale baronilor USL-işti să poată prospera. În schimb, la infrastructură educaţională şi de sănătate avem programate doar 850 de milioane de euro, iar pentru IMM-uri, cele care pot crea locuri de muncă şi creştere economică, doar 800 de milioane de euro”, a completat Alin Hârlău.

Facebook Comments