Pavel Ţica, primarul comunei Beliu, afirmă că şi bugetul din acest an este construit pentru a dezvolta comuna. „În 2013 am alocat 1,6 milioane de lei, din totalul de 4,2, pentru dezvoltarea comunei. Din aceşti bani am modernizat 3 km de străzi în localitatea Beliu şi am început reabilitarea drumului comunal Tăgădău-Bochia, pe o lungime de 1,5 kilometri. Alte sume importante au fost alocate pentru finalizarea lucrărilor de măsurare a celor 1485 de hectare de păşune, aflate în proprietatea comunei, respectiv pentru buna funcţionare a Serviciului de Evidenţă a Populaţiei. În 2014, avem alocate 1,5 milioane de lei. Din aceşti bani vom moderniza străzi în Beliu, Tăgădău şi Vasile Goldiş. De asemenea, se va finaliza reabilitarea DC 9, Tăgădău – Bochia, pe cei 3 km rămaşi”, a afirmat Pavel Ţica.
Un alt proiect important, este înfiinţarea unui serviciu de deszăpezire, respectiv pentru achiziţionarea de utilaje. „Acest proiect a fost depus prin Grupul Local de Acţiune şi dorim să achiziţionăm utilaje în valoare de 30.000 de euro”, a mai afirmat Pavel Ţica.
Primarul din Beliu doreşte întocmirea strategiei de dezvoltare a comunei, necesară pentru a putea accessa fonduri europene în perioada 2014-2020. „Această strategie este necesară, chiar obligatorie, ca să putem accesa fonduri europene. Strategia noastră se va plia pe strategia judeţeană de dezvoltare”, a mai declarat Pavel Ţica. Liceul din localitate este o altă ţintă a administraţiei locale. „Am solicitat fonduri pentru finalizarea lucrărilor la Liceul Tehnologic din Beliu, finalizate în proporţie de 50%. Am mai avea nevoie de circa 1,2 milioane de lei. Sperăm să primim aceşti bani şi monitorizăm modul în care guvernul va distribui fondurile POR, privind spitalele, şcolile şi drumurile judeţene, unde acest proiect se poate încadra”.
În schimb, primarul comunei Beliu este îngrijorat de situaţia plăţii persoanelor cu handicap şi a însoţitorilor acestora. „În acest an, în bugetul nostru, am alocat cota noastră de finanţare pentru primele nouă luni ale anului, urmând ca ulterior să rezolvăm problema până la sfârşitul anului. În schimb, formularea din lege ne pune pe gânduri. Acest «minim 25%» impus administraţiilor locale lasă deschisă portiţa unor cheltuieli mult mai mari decât cele prevăzute iniţial. Dacă Guvernul nu contribuie real cu partea sa, vom avea probleme. Anul trecut, spre exemplu, comuna Beliu a plătit 50% din sumele necesare”, a completat Pavel Ţica.