Paul McCartney anunţă publicarea unei cărţi cu fotografii inedite de la începuturile ”Beatlemania”

by Andreea Radu

Paul McCartney va publica la 13 iunie o carte cu imagini inedite, surprinse chiar de el şi găsite în urmă cu doar trei ani în arhivele personale, care documentează începuturile fenomenului The Beatles, între sfârşitul anului 1963 şi 1964, relatează agerpres.ro.
Intitulată „1964: Eyes of the Storm”, cartea va cuprinde 275 de fotografii realizate cu o cameră de 35 mm în periplul fostei sale trupe prin şase oraşe, de la Liverpool şi Paris la New York, Washington şi Miami, aceasta fiind prima vizită legendară a „Celor patru fantastici” în Statele Unite.
„Aceasta este propria mea înregistrare a primei noastre mari călătorii, un jurnal fotografic al The Beatles în şase oraşe, începând din Liverpool şi Londra, urmate de Paris – unde John (Lennon, n.a.) şi cu mine fusesem autostopişti cu trei ani în urmă – şi apoi de ceea ce am considerat a fi cel mai important lucru, vizita noastră ca grup în America”, a declarat McCartney, citat într-un comunicat.
Muzicianul s-a ocupat de prologul cărţii şi de descrierile fotografiilor din fiecare oraş, oferind impresii personale despre călătoria sa alături de George Harrison, Ringo Starr şi John Lennon.
Cartea include, de asemenea, o introducere realizată de Jill Lepore, istoric la Harvard şi eseistă new-yorkeză, precum şi o prefaţă semnată de Nicholas Cullinan, directorul National Portrait Gallery din Londra, dar şi un eseu al curatoarei de artă Rosie Broadley.
Ca o completare a acestei cărţi, fotografiile publicate în aceasta vor fi prezentate publicului, în premieră, la o expoziţie intitulată „Paul McCartney. Photographs 1963-64: Eyes of the Storm”, ce poate fi vizitată la National Portrait Gallery în perioada 28 iunie – 1 octombrie.

Facebook Comments