Patru sirieni care intenţionau să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen, găsiţi ascunşi într-un TIR cu ulei de floarea soarelui

by Adrian Pavel

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi într-un TIR încărcat cu ulei de floarea soarelui, patru cetățeni din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 08.09.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român cu vârsta de 37 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier format din cap tractor, înmatriculat în România și semiremorcă, înmatriculată în Olanda şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ulei de floarea soarelui, pe ruta România-Germania.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, patru cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Siria, solicitanți de azil în țara noastră şi intenţionau să ajungă ilegal întrun stat din vestul Europei.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments