Patru persoane care se aflau în apropierea liniei de frontieră, prinse la Nădlac

by Adrian Pavel

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, județul Arad, au depistat opt cetăţeni din Afganistan, Algeria și Maroc care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi într-un automarfar.

* În data de 15.07.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pe ruta Turcia-Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, patru cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani, solicitanți de azil în România.

* Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Algeria și Maroc, cu vârste cuprinse între 21 și 37 de ani.

Facebook Comments