Patru foşti utişti sunt la un pas de revenirea în Liga 1, cu FC Hermannstadt! Sibienii au câştigat pe Cluj Arena

by Sorin Haut

FC Hermannstadt a câştigat derby-ul pentru promovare, 2-1 cu „U” Cluj, chiar pe arena de pe Someş și mai are nevoie de un punct în ultima etapă, cu CSA Steaua, pentru a se întoarce pe prima scenă. Pe un stadion Cluj Arena pregătit de sărbătoare, cu 25.000 de suporteri în tribune, duelul pentru Liga 1 a fost adjudecat de echipa foștilor utişti Alexandru Oroian, Valentin Buhăcianu, Ioan Hora și Călin Popescu, care le-a stricat fiesta „alb-negrilor”, cu alţi doi ex-utişti chiar în distribuţia de start, Florin Ilie şi Dragoş Tescan. Exceptându-l pe Popescu, restul au jucat în derby, de la început sau în repriza secundă. Florin Ilie chiar a marcat singurul gol al clujenilor,  în minutul 71, iar Buhăcianu a pasat decisiv la reușita lui Alhassan, minutul 67.

Florin Ilie şi Buhăcianu, printre remarcaţii derby-ului pentru promovare

Hermannstadt a condus cu 1-0, din minutul 14, după reușita semnată Daniel Paraschiv, fotbalist care s-a aflat și el în vederile UTA-ei, de pe vremea în care jucat pentru Viitorul Pandurii. Cu această victorie, sibienii sunt aproape promovaţi direct, în vreme ce „U” se pregăteşte de barajul cu Dinamo, fanii celor două echipe fiind înfrăţiţi. Aşadar, va fi suspans pentru al doilea loc promovabil direct până în ultima rundă, când Hermannstadt trebuie să scoată măcar un punct pentru a putea sărbători revenirea în Liga 1. Vă reamintim că Petrolul este deja promovată matematic, „lupii galbeni” sărbătorind revenirea după şase ani în Liga 1 la capătul meciului câştigat luni, cu Chiajna, 2-0.

Clasament play-off

Ultima etapă (duminică, 15 mai, ora 16): Concordia Chiajna – U Cluj, FC Hermannstadt – CSA Steaua București, Unirea Slobozia – Petrolul Ploiești.

Facebook Comments