Patru destinații recomandate pentru o vacanță de vis în Egipt

by webeditor

Egiptul este un loc plin de opțiuni pentru toate categoriile de turiști. Atât cei pasionați de aventură și adrenalină, cât și cei care doresc să se relaxeze la plajă, pot alege Egiptul ca loc de vacanță. Iar dacă nu știi ce destinație ți se potrivește, iată câteva sugestii care te-ar putea ajuta să îți organizezi mai ușor următorul sejur.

Hurghada

Hurghada a devenit una dintre cele mai populare destinații turistice din Egipt, datorită resorturilor de lux, preferate de sute de turiști din întreaga lume. În prezent, Hurghada găzduiește peste 200 de hoteluri și zone comerciale, dar și localuri selecte, unde poți savura specialități locale.

Totodată, în Hurghada te poți relaxa la plajă, atât în cadrul resorturilor, care au plaje și piscine proprii, cât și pe coastă. Sahl Hasheesh, care se află la 18 km de aeroportul din Hurghada, și Makadi Bay sunt două zone renumite pentru plajele cu nisip alb, de pe Coasta Mării Roșii.

Dacă plănuiești un sejur în Hurghada, poți opta pentru o plimbare cu barca pentru a ajunge pe Insulele Giftun, unde poți face snorkeling, sau scuba diving, pentru a admira recifurile de corali, care se află în apropierea malului.

Printre cele mai populare activități din Hurghada se numără și plimbările cu jeep-ul, printre dunele de nisip, explorând frumusețea Egiptului. Există chiar și tururi speciale pentru turiști, care durează 5 ore, în care sunt incluse un popas în satul beduinilor, și o plimbare cu cămilele.

Sharm el Sheikh

Dacă ajungi în partea de sud a peninsulei Sinai, poți vizita Sharm el Sheik. Aceasta este una dintre cele mai vechi stațiuni din Egipt, orașul fiind cunoscut pentru varietatea de corali, dar și pentru paradisul turistic de lux, care cuprinde o mulțime de baruri, restaurante și magazine. Regiunea recifului Yolanda este cea mai populară pentru scufundări, fiind inclusă în zona Parcului Marin Ras Mohammed.

Totodată, turiștii care ajung în Sharm El Sheik pot vizita deșertul, dar și Mănăstirea Sf. Ecaterina, care se află la poalele Muntelui Sinai, unde se spune că Moise a primit „Cele 10 porunci”.

Cairo

Capitala Egiptului atrage an de an sute de turiști, fiind o destinație de vacanță ideală pentru pasionații de istorie. Orașul este un amestec de nou și vechi, deoarece cuprinde numeroase clădiri care datează din perioada antică, până în cea modernă.

Dacă vrei să experimentezi haosul și agitația orașului, poți trece pe lista atracțiilor turistice și cunoscutul bazar Khan el Khalili. Această piață se află situată pe aleile înguste ale cartierului Islamic, iar acolo poți găsi zeci de tarabe cu haine, condimente, bijuterii, alimente și narghilele.

La o distanță de 18 kilometri de Cairo se află și cea mai fascinantă atracție a Egiptului, celebrele Piramide din Giza. Cele trei piramide, vechi de 4500 de ani, sunt considerate a fi una dintre cele Șapte Minuni ale Lumii Antice, fiind în trecut mormintele faraonilor Cheops, Khafra și Menkaura. De asemenea, turiștii care vor să se bucure de clipe de relaxare în Cairo, pot vizita parcul Al Azhar, situat în partea de est a Cartierului Islamic. Acesta găzduiește o mulțime de grădini cu flori, fântâni și zone de recreere, iar tot aici poți admira zidul Ayyubid, construit de Salah El-Din, în urmă cu 800 de ani.

Alexandria

Al doilea ca oraș ca mărime după Cairo este Alexandria, care are o populație de aproximativ 4.5 milioane de locuitori. Situat între Marea Mediterană și Lacul Mariut, Alexandria încă reprezintă un izvor istoric extrem de important pentru cultura egipteană.

Dacă ajungi în Alexandria, poți vizita Muzeul de Antichități, care cuprinde o colecție vastă de obiecte descoperite de arheologi, care datează din Egiptul Antic și din era Greco-Romană. Iar o altă atracție este Fortăreața Qaitbay, construită în 1480, în locul celebrului Far din Alexandria, care a făcut parte dintre Cele Șapte Minuni ale Lumii Antice. Fortăreața a fost construită de Mamluk Sultan Qaitbay, cu scopul de a întări securitatea portului din Egipt, în fața atacurilor. În interiorul fortăreței poți găsi câteva dintre vechile camere din piatră, și poți urca pe acoperiș pentru a admira de la înălțime Marea Mediterană.

Așadar, în Egipt vei găsi mereu o destinație ideală pentru orice moment al anului. Dacă vrei să te relaxezi la plajă și să uiți de grijile cotidiene, Hurghada sau Sharm el Sheikh sunt locurile potrivite pentru tine. Iar dacă vrei să pleci într-o călătorie plină de aventuri, Cairo sau Alexandria sunt locuri pline de povești și istorie, care abia așteaptă să fie descoperite.

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate