Patru cetățeni străini, depistaţi într-un automarfar. Intenţionau să treacă fraudulos frontiera

by Florian Popa

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand, județul Arad au depistat, ascunşi într-un automarfar ce transporta folie de plastic, patru cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În data de 23.05.2023, în jurul orei 13.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 67 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, folie de plastic pentru societăți din Germania și Olanda.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport, în urma căruia, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, patru cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Etiopia și Sri Lanka.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate