Patru cetăţeni străini au încercat să treacă ilegal vama Nădlac, ascunşi într-o autoutilitară

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat patru cetăţeni străini, din Pakistan și Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-o autoutilitară încărcată cu profile de aluminiu.
În data de 09.05.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile de aluminiu, pe ruta Turcia-Germania.
În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, patru cetățeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt 2 cetățeni din Pakistan și doi cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani. Cei în cauză intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.
Având în vedere aspectele constatate, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments