Patru cetățeni străini au încercat să treacă frontiera la Vărșand, cu cărti de identitate false

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand au depistat patru cetățeni din Irak și Siria care au încercat să ajungă în Spaţiul Schengen folosind cărți de identitate belgiene false.
În data de 06.10.2022, în jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un bărbat însoțit de trei pasageri, toți prezentând la controlul de frontieră cărți de identitate belgiene.
Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false.
În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că persoanele sunt cetățeni din Irak și Siria și intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.
Polițiștii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de uz de fals și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments