Patru beneficii pentru sănătate ale purtării de mătase

by Sorin Haut

Mătasea și-a pus amprenta în industria țesăturilor pentru că este una dintre cele mai râvnite țesături din lume. Strălucirea naturală și moliciunea îl fac un produs de lux pentru care orice bărbat și femeie ar plăti – de la rochii și cămăși la cravate și lenjerie intimă.

Noile cercetări sugerează că mătasea nu este benefică doar pentru aspect; gloria sa se extinde dincolo de lenjeria intimă și de pat de înaltă calitate. După cum arată acest articol, mătasea este pe cale să devină un antidot natural pentru diferite condiții de sănătate.

1.) Mătasea încetinește îmbătrânirea

Mătasea are această calitate naturală, asemănătoare unui nor, care vă face să te simți proaspăt. Emite ceva care se simte atemporal, iar acest lucru nu este doar în textura sa. Aminoacizii din mătase, un nutrient natural găsit în țesătură, s-au dovedit a reduce semnele specifice de îmbătrânire, cum ar fi ridurile.

Deoarece mătasea este un material natural, este mai ușor pentru această țesătură să producă și să rețină umezeala de la sine. Face minuni pe piele, atunci când este lăsată în contact peste noapte. Mătasea este acum recunoscută ca un produs natural anti-îmbătrânire sub formă de prosoape, așternuturi și fețe de pernă. Dermatologii atestă capacitatea mătăsii de a încetini semnele vizibile ale îmbătrânirii și de a revitaliza pielea umană chiar și după o scurtă odihnă de o noapte.

În timp ce materialul din bumbac și poliester retrage umezeala de pe piele de-a lungul nopții, mătasea poate umple și menține această umiditate necesară pentru a păstra o piele tânără și vibrantă. Deoarece este un material natural plin de aminoacizi esențiali și proteine ​​naturale, mătasea păcălește sistemul nervos pentru a se relaxa; prin urmare, netezim ridurile pe care le dezvoltăm de-a lungul vârstei.

Cu albumina, o substanță chimică naturală din mătase, metabolismul pielii se accelerează, permițând celulelor moarte ale pielii să se dezvolte și să se repare într-un ritm mult mai rapid. În timp, utilizarea pe termen lung a mătasii va îmbunătăți drastic aspectul pielii, încetinind semnificativ efectele îmbătrânirii. Gândiți-vă la aceasta ca la o cremă de noapte invizibilă aplicată pe față în fiecare noapte.

2) Îmbrăcămintea din mătase ajută la eczeme și astm

În majoritatea cazurilor de dermatită atopică, trebuie aplicate modificări ale stilului de viață pentru a satisface necesitățile pielii sensibile. În timp ce diverse creme și alte tratamente topice pot fi utilizate pentru tratarea cazurilor ușoare până la severe de eczeme, materialele la care sunt expuși bolnavii de eczeme ziua și noaptea poate afecta totuși întregul proces de tratament.

Datorită structurii sale proteice naturale, mătasea este cunoscută pentru proprietățile sale hipoalergenice, făcând-o compatibilă cu toate tipurile de piele. Structura sa densă a țesăturii previne acumularea prafului și a acarienilor, care la rândul său protejează purtătorul de alergeni de zi cu zi.

În timp ce unele persoane ar putea fi alergice la alte materiale naturale (cum ar fi penele de gâscă și rață), mătasea s-a dovedit a fi mai compatibilă chiar și cu cele mai grave cazuri de alergie, datorită originii sale 100% organice.

O altă caracteristică excelentă: mătasea previne acumularea de sol, murdărie și alte corpuri străine microscopice care pot declanșa o alergie, în special la persoanele cu eczeme. Datorită acestor proprietăți curative, mătasea este o alternativă excelentă la îmbrăcămintea obișnuite de bumbac de sport și de noapte.

În afară de eczeme, calitatea hipoalergenică a mătăsii poate ajuta la tratarea persoanelor cu astm. Printre factorii declanșatori ai astmului se numără ploșnițele și excrementele care vă pot afecta calitatea somnului – dar aceste articole microscopice nu ar avea nicio șansă împotriva structurii compacte a mătăsii.

3.) Element natural antifungic

Mătasea este o alegere populară pentru îmbrăcămintea de noapte, iar un studiu recent arată că există mai multe motive pentru a opta pentru mătase în timpul perioadelor de nefuncționare. Nu numai că vă face să vă simțiți bine în timp ce dormiți, dar poate preveni și infecțiile recurente la femei.

Într-un studiu realizat de Universitatea din Bologna, femeilor care se confruntă cu afte vaginale recurente li s-a cerut să-și schimbe lenjeria obișnuită din bumbac cu cea din mătase tratată, în timp ce cealaltă jumătate a grupului a continuat să poarte lenjerie de corp din bumbac. După șase luni, cercetătorii au descoperit că grupul care purta mătase fusese vindecat de infecție. Recurența a fost redusă la jumătate și simptomele au fost reduse semnificativ.

Candida albicans – drojdia care provoacă infecția fungică comună la femei – prosperă în medii calde și umede. În timp ce bumbacul nu face nimic pentru a ajuta acest lucru, capacitatea de absorbție a umezelii a mătăsii elimină mediul propice pentru ca drojdia să prospere.

4.) Mătasea poate îmbunătăți somnul

Dacă ați experimentat vreodată luxul de a dormi în mătase, ați fi familiarizați cu cât de repede puteți adormi în timp ce sunteți învăluit în acest material. Există un motiv pentru care această țesătură devine din ce în ce mai populară printre producătorii de lenjerii de pat; asta are legătură cu dormitul. Motivul este simplu: vă face să vă simțiți mai confortabil. Mătasea, un material natural binecuvântat cu strălucire și moliciune, poate regla, de asemenea, temperatura corpului și poate controla umezeala chiar și în climă vastă, în schimbare.

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments