Patru atleţi arădeni şi-au asigurat “biletele” pentru competiţiile internaţionale din acest an

by Sorin Haut

Stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București a găzduit zilele trecute Concursul Național de aruncări, criteriu de selecție a loturilor naționale! Întrecerea a fost dedicată seniorilor, tineretului (U23), juniorilor 1 (U18) și juniorilor 2 (U18) și s-a disputat la feminin și masculin, la următoarele probe: disc, greutate, ciocan și suliță. Astfel, cu biletul în buzunar pentru Balcaniada de juniori I din Turcia, Adrian Severin (dublă legitimare CSŞ Gloria Arad – CSM Arad) a câştigat proba de suliţă a juniorilor mari, cu o aruncare de 58,21metri, record personal, clasându-se pe locul 5 la seniori.  De asemenea, și-au asigurat participarea la Balcaniada de juniori II din Serbia, atleta Vanessa Oriaku (dublă legitimare CSŞ Gloria Arad – CS Universitatea Arad), prima la suliţă, junioare II, cu o aruncare de 45,61 metri, tot record personal, precum și Mihai Motorca (dublă legitimare CSŞ Gloria Arad – CSM Arad), locul întâi la aruncarea discului, juniori II, cu o aruncare de 49,61 metri! La acelaşi concurs, Denis Both (CSM Arad) s-a clasat pe locul doi în proba de aruncarea suliței a seniorilor, cu 76,16 metri, cu record personal (foto), foarte aproape de Alexandru Novac (CSM București), care a aruncat 77,95 metri. Cu acest rezultat, Both şi-a asigurat prezenţa la Cupa Europei de la Split (Croaţia), din 8 mai, unde este deja înscris, dar şi la Balcaniada seniorilor, tot din vară şi Universiada din China, 27 august. Sportivii sunt pregătiţi de profesorii Constantin Miclea și Zoltan Szabo.

Severin, Oriaku, Both şi Motorca, performerii arădeni: recorduri personale pentru primii trei!

„Acest concurs a fost o primă selecţie pentru loturi, vor urma şi Naţionalele, dar în mod normal sportivii noştri sunt deja ca şi calificaţi pentru Balcaniade şi celelalte competiţii internaţionale. Severin a dat record personal după o accidentare la coapsă ce l-a ţinut pe margine două săptămâni, iar la Balcaniada din iulie, de la Istanbul (Turcia), poate arunca peste 60 de metri. Oriaku s-a accidentat şi ea,  dar a aruncat chiar şi cu glezna umflată record personal, iar Motorca a câştigat fără probleme, ambii sunt primii la probele lor şi au şi ei asigurate biletele pentru Balcaniada juniorilor 2 (Serbia, 14 august). La Naţionale vor arunca probabil şi mai bine. Both a dat şi el record personal, îmbunătăţindu-şi cel mai bun rezultat cu doi metri şi va merge la Cupa Europei, chiar săptămâna viitoare, la Balcaniadă şi apoi la Universiadă, ne-a declarat profesorul Constantin Miclea.

Cupa Ziridava – pe 15 mai, la Arad: premii de 10 mii de euro şi participare internaţională!

Altfel, arena Gloria din Arad va găzdui pe 15 mai a patra ediţie a competiţiei internaţionale de aruncări, Open, „Cupa Ziridava”. Se anunţă premii mari, în valoare de 10 de mii de euro, asigurate de sponsorul PAB România. Este un concurs doar pentru seniori, dar pot concura şi juniorii, care se vor întrece în probele de aruncări: suliţă, disc, ciocan şi greutate. „Vor fi premii generoase asigurate de PAB, iar pe această cale ţinem să îi mulţumim domnului Sandu Ion. Competiţia este organizată de Asociaţia Judeţeană de Atletism Arad, în colaborare cu Federaţia Română de Atletism şi Primăria Arad, cea care pune la dispoziţie stadionul Gloria„, mai spune Constantin Miclea.

 

 

 

 

 

Facebook Comments