PATRIARHIA INDEAMNA PREOTII SA AJUTE VARSTNICII SI PERSOANELE SINGURE LA DESZAPEZIRE

by Cosmin Mihuta

Patriarhia Română îndeamnă preoţii să ajute persoanele vârstnice, singure şi fără ajutor cu alimente, ceai şi apă, precum şi la deszăpezirea gospodăriilor, în zonele afectate de condiţiile meteo severe.

„În aceste zile, în care din cauza viscolului şi a căderilor masive de zăpadă multe comunităţi rurale au rămas izolate mai ales în sudul-estul ţării, Patriarhia Română face un apel către centrele eparhiale, clerul şi credincioşii de la parohiile din zonele afectate să ofere sprijin familiilor şi persoanelor singure care au nevoie urgentă de ajutor la deszăpezirea gospodăriilor”, arată un comunicat al instituţiei.

În acelaşi timp, Patriarhia îndemnă preoţii de la parohii ca, prin implicarea consiliilor şi comitetelor parohiale, să îi ajute pe cei vârstnici, singuri şi fără ajutor cu apă, ceai şi alimente.

Preoţii din Protoieria Ploieşti au plecat în trei parohii, în satele Lacul Turcului, Bâra şi Predeşti din judeţul Prahova, pentru a oferi alimente şi apă minerală celor în dificultate, ajutaţi de autorităţi.

 

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/patriarhia-indeamna-preotii-sa-ajute-varstnicii-si-persoanele-singure-la-deszapezire-si-cu-alimente-11982290

Facebook Comments