Paștele catolic, monitorizat de polițiștii și jandarmii arădeni

by Adrian Pavel

Polițiștii arădeni, împreună cu efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad vor fi la datorie și la sfârșitul acestei săptămâni, pentru asigurarea unui climat de ordine și liniște publică în contextul sărbătorilor pascale catolice.

Astfel, mai mult de 150 de polițiști, din toate structurile, vor fi la datorie în fiecare zi, pentru menținerea ordinii publice, respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Scopul nostru nu este acela de a sancționa, ci de a preveni răspândirea COVID-19. Facem apel pe această cale, la cetățenii Aradului, să respecte măsurile impuse de autorități în perioada stării de alertă.

Facem mențiunea că, în noaptea de 3/4 aprilie, circulația va fi permisă credincioșilor care sărbătoresc Paștele Catolic în intervalul orar 20,00-02,00, cu respectarea măsurilor de protecție, respectiv portul măștii, astfel încât să acopere nasul și gura și respectarea distanțării fizice. De asemenea, deplasările vor trebui făcute astfel încât să se evite aglomerarea.

Întrucât în statul vecin, Ungaria, circulația automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este restricționată în perioada sărbătorilor pascale catolice, vă rugăm să consultați site-ul poliției române de frontieră pentru a vedea timpii de așteptare. Autoritățile române vor fi în legătură permanantă cu autoritățile maghiare pentru fluidizarea traficului la frontieră, dacă se impune.

Pentru cei care se deplasează în țară, vă rugăm să consultați site-ul INFOTRAFIC pentru a vă informa despre posibile aglomerații sau evenimente rutiere.

Facebook Comments