PASAJE CU EFECT DE BUMERANG

by Sida Voicu

Micul GogUTA a auzit, zilele trecute, într-o cafenea de lângă primărie, o poveste tare interesantă despre strategia pe care o pregăteşte Gogu Maxilar (Ghe. Falcă pentru neiniţiaţi), ca să elimine efectele nefaste ale construirii pasajelor de pe centură.

GogUTA a auzit o doamna cu poşeta cât plasele de la Billa care se plângea că nea Gogu Falcă nu mai ştie ce să facă şi cum să facă, cu pasajele de pe centură. Cică, după ce şi-a construit o adevărată campanie pe spatele acelor pasaje, după ce doi ani i-a atacat continuu pe cei de la PSD Arad, acuzându-i că nu fac nimic, acum s-a trezit că pasajele cu pricina intră în lucru. Cum s-ar zice, toată această afacere s-a întors împotriva marelui strateg, care acum se dă de ceasul morţii să găsească soluţii pentru ca deputaţii Dorel Căprar şi Flavius Măduţa (singurii responsabili dacă se fac sau nu pasajele, după cum anunţa chiar Falcă) să nu aibă sorţi de izbândă. Pentru că eventuala construcţie a pasajelor ar fi catastrofală pentru Gheorghe Falcă, cel care şi-a bazat cariera politică din ultimii zece ani pe ideea că e singurul care aduce bani la Arad. Or, o astfel de investiţie, făcută în doar un an de guvernare, ar distruge mitul lui Falcă şi, totodată, ar creşte popularitatea opozanţillor.

Aşa că, Gogu Maxilar încearcă prin orice mijloace să oprească lovitura de imagine a celor de la PSD Arad. Mai întâi, prin jalnica tentativă de a insinua că el a rezolvat reluarea lucrărilor la pasaje, când tot Aradul ştie că Gogu nu poate convinge nici portarul de la CNADNR, fiind în opoziţie, iar mai nou vrea să pună panouri cu data la care au fost oprite lucrările. Bineînţeles, o dată mincinoasă, că doar n-o să pună o zi din guvernarea MRU, adică acea zi când s-a pus lacătul pe pasaje. Ba mai mult, într-o disperare fără margini, aflăm că Gogu Maxilar vrea să preia pasajele la Primărie, numai să nu cumva să puncteze electoral cei de la PSD Arad, fiind dispus la investiţii masive din banii arădenilor.

GogUTA n-a înţeles mai multe despre strategia cu pasajele, că doamna cu poşeta cât geamantanul a izbucnit în plâns, spunând că dacă ăştia fac investiţia s-a dus cu primăria lui Falcă, iar doamna era disperată că nu va mai avea unde să-şi vând maşinile. De ce maşini o fi fost vorba, greu de spus, cert e că partenera de discuţii a lăsat să se audă un „de ce ţi-e frică nu scapi“. Acuma nu ştim, o fi fost vorba de primărie sau de maşini? Oricum ceva legat de pasaje, care din instrument de luptă electorală vor deveni coşmar pentru Gogu Falcă.

Facebook Comments