Pas important spre calificarea la turneul final al Cupei: FCC UAV Arad – Rapid București 62-47

by Sorin Haut

Susținute din tribune de aproximativ 7-800 de spectatori, printre care și fotbaliștii de la UTA, baschetbalistele de la FCC UAV Arad au făcut aseară un pas important spre Final 8-ul Cupei României, după o victorie clară în manșa tur a optimilor, scor 62-47 (14-8, 15-12, 22-15, 11-12) cu Rapid București. Pauza de aproape două săptămâni a venit la fix pentru arădence, care și-au încărcat bateriile după ce au jucat luna trecută în ritm infernal, tot la 3-4 zile. Cu ocazia acestui nou meci în fața giuleștencelor, învinse acum nici trei săptămâni și în campionat, 67-61, în „galben-albastru” a redebutat Ildiko Nagy-Mîrne, care a semnat până la finalul sezonului. În schimb, sârboaica Marjanovic a rămas pe bancă și sunt semne tot mai clare că și-ar putea încheia destul de rapid aventura la Arad. De cealaltă parte, Rapidul a venit cumva cu frâna trasă pe Mureș, contând pe doar o stranieră și opt jucătoare pe parchet! Americanca Motley continuă să absenteze din cauza unei accidentări, iar ex-arădencele Vitulova și Vaida și-ar fi încheiat conturile cu feroviarele. În condițiile date, Hadzovic și colegele sale au dominat meciul destul de clar, dar au fost și momente de relaxare mai ales pe final, astfel încât Rapidul continuă să spere la calificare, măcar din postura „lucky looserului”. Alb-vișiniile” au fost ținute la o distanță liniștitoare și doar prestația bună a veteranei Florina Stănici a făcut ca scorul să nu ia proporții.

Calificarea este aproape tranșată, Rapidul are mari probleme de lot

La pauza mare era 29-20, însă în partea a doua, Baptiste, Akathiotou sau Racic au mai pus puncte prețioase în contul Aradului. La final, FCC UAV Arad a trebuit să se mulțumească cu victoria la doar 15 puncte diferență, una aparent liniștitoare în vederea returului de sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 19, din sala Rapid, când se joacă accesul în Final 8-ul Cupei României. Atunci sunt programate toate retururile, pentru că se califică la turneul final și cele mai bune două învinse, astfel că este important coșaverajul din dublele manșe. Celelalte rezultate înregistrate în manșa tur a fazei întâi din Cupa României la baschet feminin sunt următoarele: CS Universitatea Cluj-Napoca Hoya ACS KSE Târgu Secuiesc 69-72, CS Municipal Alexandria – BC Sirius Mureșul Târgu Mureș 54-53, Centrul de Excelență – Agronomia București 48-75, CSTBv CSU Olimpia Brașov – CS Municipal Târgoviște 80-53, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSM CSU Constanța 87-64. (foto: baschetarad.ro)

Formații și marcatoare:

FCC UAV Arad: Baptiste 15 (1×3), Hadzovic 12 (1×3), Akathiotou 11 (1×3), Racic 9 (1×3), Georgieva 7, Madden 6,, Ciotir 2, Mîrne-Nagy, Fleșer.

Rapid: Florina Stănici (Diaconu) 18 (4×3), Neagu 10 puncte, Popescu 9 (1×3), Irimia 7, Solopova 3, Ghiță, Cazacu, Duță.

 

 

Facebook Comments