Parteneriat pentru curăţarea intrărilor în Arad, pe drumurile judeţene

by Andreea Radu

Reprezentanţi ai societăţii civile, Consiliul Judeţean şi FCC Environment România au lansat un parteneriat pentru curăţarea intrărilor în Arad, pe drumurile judeţene. Prima acţiune, la care sunt chemaţi cât mai mulţi voluntari, va avea loc sâmbătă, ora 10, la intrarea în Arad dinspre Şiria. Sunt aşteptaţi toţi cei care vor să dea un exemplu de civism. Scopul acţiunii este şi acela de a atrage atenţia arădenilor şi a celor aflaţi în tranzit asupra păstrării curăţeniei în spaţiile publice.

Am lansat ideea unui şir de acţiuni prin care să schimbăm aspectul intrărilor în oraş şi să promovăm un comportament civilizat din partea tuturor celor care folosesc drumurile judeţene. Aspectul unui oraş ţine de administraţia locală, dar şi de comportamentul fiecăruia dintre noi. Prin acţiunea noastră, dorim să atragem atenţia tuturor, să facem un apel la implicare şi păstrarea curăţeniei, să îi educăm pe cei tineri într-un spirit civilizat”, a declarat Ciprian Cristea, din partea asociaţiei Rubio Pro Copilărie Pro Viaţă.

„Şiria este o localitate de tranzit. Fie mergi la Moneasa, fie vizitezi Podgoria Aradului treci prin Şiria. Foarte multă lume apreciază munca administraţiei locale, dar aş vrea să vă relatez câteva dintre eforturile pe care le facem, referindu-ne strict la domeniul public. O dată la două săptămâni adunăm de la intrarea din Şiria până spre Pâncota şi Covăsânţ aproximativ 25 -30 de saci menajeri cu gunoi, saci de 120 litri. Gândiţi-vă la domeniul public care aparţine Consiliului Judeţean. Câte tone de deşeuri ar trebui adunate din tot judeţul? Fiecare cetăţean care tranzitează sau vizitează acest judeţ trebuie să conştientizeze acest lucru şi să păstreze curăţenia”, a precizat Garofiţa Popa, consilier judeţean.

Consiliul Judeţean, consilierii judeţeni susţinem acţiunile civice prin care facem oraşul mai frumos. Suntem interesaţi să atragem alături de noi reprezentanţi ai societăţii civile, cum sunt cei de la Asociaţia Rubio Pro Copilărie Pro Viaţă, cât mai mulţi voluntari şi parteneri din economie. Mă bucur că acest proiect este susţinut de FCC Environment România, cred că agenţii economici importanţi au o responsabilitate faţă de societate şi trebuie să sprijine iniţiativele de acest fel. În perioada următoare, vom organiza acţiuni asemănătoare şi în alte intrări în Arad, pe drumurile judeţene. Sper ca acţiunea noastră să fie în acelaşi timp un apel pentru implicare civică şi o atenţionare elegantă pentru cei care aruncă gunoaiele din maşini, în loc să le depoziteze corespunzător”, a spus consilierul judeţean Cristian Feieş.

Florian Pop, director general al companiei FCC Environment Romania a declarat „Dorim să mulţumim Consiliului Judeţean Arad pentru invitaţia de a deveni parteneri în cadrul acestor acţiuni de ecologizare. Nu putem decât să salutam aceasta iniţiativă şi să vă asigurăm tot suportul necesar. FCC Environment România, leader în managementul deşeurilor încă din anul 2003 în Romania, s-a implicat şi se va implica şi pe viitor în activităţi practice şi de educare a populaţiei, cu scopul de a contribui la dezvoltarea şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă din regiune”.

 

Facebook Comments