Parlamentul ungar a adoptat o lege care încurajează natalitatea

by Andreea Radu
Please follow and like us:
Parlamentul ungar a votat luni o lege prin care urmăreşte să încurajeze familiile să facă mai mulţi copii prin oferirea de împrumuturi fără dobândă şi stimulente fiscale, scrie Agerpres, citând dpa. Când a anunţat această inţiativă în luna februarie, premierul Viktor Orban, cunoscut pentru poziția sa antimigrație, afirma că soluţia pentru natalitatea în scădere din Ungaria este ca familiile să dea naştere mai multor copii, şi nu primirea de imigranţi. ”Avem nevoie de copii unguri”, declara Orban.
Conform noilor măsuri adoptate, anunţate de premierul Viktor Orban în luna februarie, cuplurile căsătorite în care femeia nu a împlinit vârsta de 40 de ani pot primi un împrumut fără dobândă în valoare de 10 milioane de forinţi (35.000 de dolari).
Condiţiile impuse prevăd ca ambii parteneri să aibă un serviciu şi cazier judiciar şi fiscal nepătate.
Rambursarea împrumutului va fi suspendată timp de trei ani de la naşterea primul copil. După al doilea copil, o treime din datorie va fi ştearsă, iar după naşterea unui al treilea copil, întregul împrumut va fi considerat rambursat.
În cazul în care cuplul nu are copii în primii cinci ani, însă, dobânda trebuie plătită retroactiv.
Legea a fost votată nu doar de membrii partidului de guvernământ Fidesz, dar şi de o majoritate clară a opoziţiei.Sursa: hotnews.ro

Facebook Comments