PARLAMENTUL ROMANIEI CERE DEMISIA PRESEDINTELUI TRAIAN BASESCU (VEZI DECLARATIA)

by Cosmin Mihuta

Plenul comun al celor două Camere a adoptat, miercuri, cu 344 voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă””, şi 17 abţineri, declaraţia politică prin care solicită demisia preşedintelui Traian Băsescu. Declaraţia politică a fost citită în plen de către senatorul PSD Gabriela Firea.

A luat cuvântul preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, deputatul PNL Ludovic Orban, din partea grupurilor PNL, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Reprezentanţii celorlalte grupuri parlamentare nu au luat cuvântul. Votul a fost deschis, prin ridicare de mână.

Birourile permanente ale celor două Camere au decis, miercuri, să modifice textul declaraţiei politice care va fi supusă votului plenului comun, în sensul de a nu mai cere ”demisia de onoare” a şefului statului, cum se preciza în textul iniţial, ci demisia efectivă.

”Textul a suferit o modificare. S-a făcut o propunere în Birourile permanente în sensul că nu putem să vorbim de o demisie de onoare, şi pur şi simplu să se ceară demisia, pentru că s-a apreciat că o demisie de onoare nu ar fi trebuit solicitată. Demisia de onoare e un act unilateral care protejează onoarea celui care este în această situaţie. S-a apreciat că cererea de demisie e suficientă pentru a se produce acest lucru”, a precizat secretarul Camerei Niculae Mircovici.

El a spus că draft-ul textului de declaraţie politică aprobat a fost cel propus de preşedinţii Camerelor, Călin Popescu Tăriceanu şi Valeriu Zgonea, acesta fiind adopat cu 16 voturi ”pentru”, 5 voturi ”împotrivă” şi o abţinere.

Parlamentarii PDL nu au participat la şedinţă, iar cei ai PMP au protestat pe holurile Parlamentului, afişând copii ale „bileţelului roz” trimis de Călin Popescu Tăriceanu lui Traian Băsescu în urmă cu 8 ani.

Vezi declaratia

 

Sursa: mediafax.ro

Facebook Comments