PARLAMENTARII PSD DE ARAD AU OBTINUT AMANAREA DECIZIEI DE DESFIINTARE A JUDECATORIILOR GURAHONT SI CHISINEU-CRIS

by redactor

Deputatţii PSD Arad Dorel Căprar şi Flavius Măduţa au făcut în ultimele săptămâni o serie de demersuri pentru păstrarea judecătoriilor Chişineu-Criş şi Gurahonţ. Proiectul de desfiinţare a celor două judecătorii a fost iniţiat de guvernarea PDL şi a revenit recent în actualitate. Intenţia are la bază un studiu finanţat de Banca Mondială pentru restructurarea justiţiei.

Deputaţii Dorel Căprar şi Flavius Măduţa au redactat memorii susţinute de primarii din localităţile arondate celor două judecătorii, indiferent de coloratura politică a acestora, adresate Parlamentului, Ministerului Justiţiei şi CSM. Pe această temă, au fost folosite şi celelalte instrumente de lucru ale parlamentarilor: declaraţii politice şi întrebări adresate ministruli Cazanciuc.

„Am avut o serie de întâlniri cu administraţiile locale, cu reprezentanţi ai judecătoriilor din judeţul Arad. În luările noastre de poziţie, am argumentat în faţa instituţiilor decidente necesitatea păstrării judecătoriilor. Cred că atunci când reformăm instituţiile statului, trebuie să ne gândim în primul rând la cetăţeni, la problemele, greutăţile şi interesele lor legitime. Vom face în continuare demersuri pentru a promova interesele arădenilor în Parlamentul României şi pe lângă instituţiile guvernamentale. Am pus accent pe impactul social şi economic negativ al desfiinţării judecătoriilor. Constat că unii parlamentari PDL încearcă să facă un subiect de presă acum, dar au tăcut când erau la guvernare şi a fost iniţiat acest proiect. Acest lucru nu mă miră, parlamentarii PDL nu au spus nimic nici când a existat intenţia desfiinţării judeţului Arad”, a spus deputatul Dorel Căprar.

„Săptămâna trecută am avut deja o discuţie cu conducerea Ministerului Justiţiei, avut întâlniri cu preşedinţii judecătoriilor, am iniţiat memorii susţinute de administraţia locală şi preşedinţii judecătoriilor. În toate demersurile iniţiate, am pus accent pe impactul social şi economic negativ al desfiinţării judecătoriilor. Ieri am luat cuvântul în cadrul grupului parlamentar PSD şi am explicat că iniţierea acestei decizii a plecat de la cifre seci, dar noi, parlamentarii, discutăm despre oameni, cunoaştem situaţia din teritoriu. În urma intervenţiilor noastre şi a altor colegi aflaţi în situaţii similare, s-a amânat luarea unei decizii. Avem timp astfel să obţinem o decizie favorabilă cetăţenilor din judeţul Arad.”, a spus deputatul Flavius Măduţa.

Facebook Comments