Parizienii nu mai pot practica activități sportive în aer liber, între 10.00 şi 19.00

by Andreea Radu

Autorităţile franceze au anunţat marţi înăsprirea măsurilor de izolare în capitală şi le vor interzice parizienilor, începând de miercuri, să practice activităţi sportive în aer liber între 10.00 şi 19.00 ora locală, cu scopul de a reduce răspândirea noului coronavirus, informează agerpres.ro.

Măsura a fost luată după ce mai mulţi politicieni şi medici francezi şi-au exprimat consternarea văzând că pe străzile Parisului oamenii încă făceau jogging sau se adunau în apropierea pieţelor, în ciuda ordinelor guvernului ca locuitorii să rămână cât mai mult posibil acasă.

Poliţia oraşului şi departamentele primarului au anunţat într-un comunicat comun că, începând de miercuri, sportul în aer liber nu va mai fi permis între aceste ore. Persoanele care vor să alerge vor trebui să facă acest lucru între orele 19.00 şi 10.00.

Franţa a restricţionat deplasarea locuitorilor din 17 martie pentru a opri răspândirea virusului. Măsurile au fost extinse până la 15 aprilie şi sunt susceptibile de a fi prelungite din nou.

Ultimul bilanţ al morţilor de coronavirus în Franţa a fost de 8.911 la 6 aprilie.

Facebook Comments