Parchetul confirmă: șapte percheziții într-un dosar legat de gestionarea crizei COVID-19

by Florian Popa

Printr-un comunicat de presă transmis joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad confirmă perchezițiile care au avut loc ieri, la Direcția de Sănătate Publică Arad, Spitalul Județean Arad și la domiciliul unor șefi de instituții, într-un dosar legat de gestionarea crizei COVID-19 la nivelul județului Arad.

„Confirmăm faptul că în dosarul penal pentru care se efectuează „in rem” acte de urmărire penală – cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor prev. și ped. de art. 352 Cod penal, abuz în serviciu în formă continuată prev. și ped. de art. 297 alin.(1) Cod penal cu aplic. art. 35 alin.(1) Cod penal, neglijență în serviciu în formă continuată prev și ped. de art. 298 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. (1) Cod penal, fals intelectual în formă continuată prev și ped. de art. 321 alin.(1) cu aplic. art. 35 alin.(1) Cod penal și uz de fals în formă continuată prev și ped. de art. 323 rap. la art. 35 alin.(1) Cod penal -, sub supravegherea procurorului de caz, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Biroul de Investigaţii Criminale, a Direcţiei Generale Anticorupţie, au fost efectuate percheziţii domiciliare la şapte adrese, imobile aflate pe raza minicipiului Arad, respectiv la instituţii publice şi locuinţe proprietate personală.

Totodată, vă facem cunoscut că potrivit dispoziţiilor legale urmărirea penală nefiind publică, pentru a nu fi afectată activitatea de urmărire penală, detalii din cuprinsul anchetei nu pot fi aduse la cunoştinţa opiniei publice“, se arată în comunicatul parchetului.

 

Facebook Comments