PAR CU ASPECT MAI BOGAT IN DOAR 14 ZILE

by Sida Voicu
Păr scurt sau lung, natural sau vopsit îndrăzneţ, drept sau cu onduleuri perfecte – fiecare sezon te provoacă să te transformi. Un singur lucru rămâne constant în preocupările femeilor, indiferent de sezon sau tendinţe: părul bogat şi sănătos.

Influenţat de diferiţi factori, precum razele UV, tapajul, pieptănatul, vopsirile repetate, uscătoare, vârstă, moştenire genetică, părul devine subţire şi fragil.  Dacă rărirea acestuia este vizibilă pe scalp, consultă un dermatolog, pentru a afla dacă este vorba despre o cauză medicală.  Pentru situaţii mai puţin severe, produsele de ultimă generaţie şi câteva tehnici de styling te vor ajuta să obţii un păr mai bogat.

Camelia Negrea, hair-stylist şi ambasador Pantene Pro-V, este la fel de pasionată de styling, precum de obţinerea unui păr sănătos. De aceea, împreună cu Pantene Pro-V, promovează importan-ţa curăţării, hrănirii şi protejării părului zi de zi, acesta fiind şi secretul părului bogat. Noi am chestionat-o pe Camelia pentru a afla totul despre acest subiect!

Ce tunsoare să alegem pentru ca părul să pară mai bogat?Recomand tunsorile în trepte, filate, care dau părului senzaţia de mişcare. Tunsorile trebuie să ţină cont de forma feţei, vârstă şi de stilul personal al fiecăreia. Însă, aceasta poate fi o solu-ţie de moment, la fel ca şi diferitele trucuri de styling, care dau volum temporar. Volumul părului este, în primul rând, rezultatul unui păr puternic, sănătos, care nu este deteriorat.

Cum să ne vopsim aşa încât părul să pară mai des?

Alege şuviţe într-o nuanţă mai deschisă. Asigură-te că diferenţa de culoare nu-i foarte mare şi aspectul este natural, plăcut. Pentru un efect de durată, foloseşte produse care repară părul afectat de factorii externi, cum ar fi vopsitul.  Eu recomand un produs uşor de folosit pe părul umed sau uscat: spray-ul Pantene Instant Thickness Enhancer, ce oferă un aspect mai bogat părului fin şi fragil.

Cum pregătim părul pentru un styling cu volum?

Părul curat şi hidratat este cel mai important element în obţinerea unei coafuri reuşite. Aplică pe părul
umed produse de styling care să ofere volum şi usucă-l în funcţie de rezultatul dorit – bucle mai largi sau strânse, onduleuri sau păr drept cu volum. După folosirea aparatelor de styling, fixează coafura cu produse ce oferă definire şi un aspect natural.

Cum să coafăm părul pentru a căpăta volum?

Ideal ar fi să foloseşti doar la nevoie aparatele de styling, pentru a evita degradarea şi subţierea firului de păr. Când foloseşti uscătorul de păr, fă-o corect: la o distanţă adecvată, de 20 de cm de cap, reglează temperatura şi intensitatea aerului şi, la final, încearcă uscarea cu aer rece, care să închidă cuticula firului de păr şi să-l lase strălucitor. În privinţa coafurii: întotdeauna buclele şi onduleurile dau impresia de volum şi păr bogat!

Ce produse de curăţare/hrănire să alegem?

Pentru rezultate cât mai bune, găseşte acea gamă de produse care satisface nevoiele părului tău.
Spun gamă, pentru că rezultatele sunt mult mai bune când se folosesc produse din aceeaşi gamă, deoarece acestea se completează. Pe pagina de Facebook Pantene România, găseşti consiliere şi recomandări de produse special create pentru diferite tipuri de păr. În privinţa curăţării, ai grijă atât de rădăcina firului de păr, cât şi de lungime.

Aplică şamponul, mai întâi în palme, apoi pe păr, prin mişcări de masaj. Masajul stimulează circulaţia sângelui, de la nivelul scalpului, şi ajută la îndepărtarea murdăriei şi a sebumului. Foloseşte alternativ produsele de îngrijire, balsamul şi masca (dacă aplici masca, nu mai aplica şi balsamul). Având o formulă concentrată, acestea nu au nevoie de mult timp pentru a acţiona – două minute sunt suficiente pentru rezultate optime.

.

Facebook Comments