Papa Francisc denunță „o lume înfometată de bani, putere și plăcere” în predica din ajunul Crăciunului

by Florian Popa

Papa Francisc a oficiat sâmbătă tradiționala slujbă din ajunul Crăciunului, în Bazilica Sfântul Petru, făcând referire la războiul din Ucraina și la alte conflicte, amintind că nivelul de lăcomie și foamea de putere este atât de mare încât unii vor „să-și mănânce chiar și vecinii”, transmite hotnews.ro.
Papa Francisc, care sărbătorește cel de-al 10-lea Crăciun al pontificatului său, a prezidat o slujbă solemnă de Ajunul Crăciunului în Bazilica Sfântul Petru. A fost prima cu o mulțime de aproximativ 7.000 de persoane, după mai mulți ani în care participarea a fost restricționată din cauza pandemiei de COVID-19.
Alte aproximativ 4.000 de persoane au participat afară, în Piața Sfântul Petru, într-o noapte relativ caldă.
Așa cum s-a întâmplat în ultimele luni, o afecțiune la genunchi l-a împiedicat pe Suveranul Pontif să stea în picioare pentru perioade lungi de timp, delegând un cardinal să fie principalul celebrant la altarul celei mai mari biserici din creștinătate.
Așezat într-o parte a altarului pentru cea mai mare parte a slujbei, el și-a centrat predica în jurul temei lăcomiei și a consumului la diferite niveluri, cerând oamenilor să privească dincolo de consumerismul care a „împachetat” sărbătoarea, să-i redescopere sensul și să-și amintească de cei care suferă din cauza războiului și a sărăciei.
„Bărbații și femeile din lumea noastră, în foamea lor de bogăție și putere, își mănâncă chiar și vecinii, frații și surorile”, a spus el.
„Câte războaie am văzut! Și în câte locuri, chiar și astăzi, demnitatea umană și libertatea sunt tratate cu dispreț!”

Facebook Comments