Paolo Rossi a murit la doar 64 de ani

by Cristian Dobre

O figură legendară a fotbalului italian și internațional s-a stins din viață ieri, la vârsta de doar 64 de ani. Anunțul tragic a fost făcut noaptea trecută de postul de televiziune RAI Sport. Paolo Rossi va rămâne unul dintre cei mai buni jucători din istoria Naționalei Italiei, după ce a dus la câștigarea Campionatului Mondial din 1982.

Este, din nou, doliu în lumea fotbalului! Fostul mare atacant, Paolo Rossi, s-a stins din viață. Vestea tragică a fost anunțată, chiar în toiul nopții, la postul de televiziune RAI Sport.

Fotbalistul Paolo Rossi avea doar 64 de ani

Paolo Rossi a făcut istorie în Echipa Națională a Italiei. Datorită lui, țara a câștigat Campionatului Mondial din 1982. Atacantul a marcat șase goluri, decisive în obținerea marelui trofeu.

Din păcate, Paolo Rossi a murit la vârsta de 64 de ani. Cea care a transmis lumii întregi trecerea în neființă a fotfalistului a fost soția sa Federica Cappelletti. Ea a afișat pe pagina sa de Instagram mesajul „Pentru totdeauna”.

Presa italiană a specificat că motivul morții premature a fost o bială incurabilă de care legendarul fotbalist suferea.

Potrivit presei italiane Paolo Rossi suferea de o boală incurabilă.

Paolo Rossi s-a născut pe 23 septembrie 1956 la Prato și a fost eroul Italiei la Campionatul Mondial din 1982. Atacantul, a înscris șase goluri la turneul final din Spania: trei contra Braziliei (3-2), în grupe), două împotriva Poloniei (2-0), în semifinale, și unul contra Germaniei (3-1), în finală.

Rossi este unul din cei trei jucători care au câştigat de-a lungul timpului toate cele trei trofee acordate în cadrul unui Campionat Mondial (Gheata de Aur-golgetereul competiţiei, Balonul de Aur – cel mai bun jucător şi Cupa Mondială), alături de Garrincha în 1962 şi Mario Kempes în 1978.

Sursa: spynews.ro

 

Facebook Comments