PANFORA OIL&GAS VREA SA SEMNEZE ANGAJAMENTE JURIDICE CA NU VA CAUTA GAZE DE SIST

by redactor
Please follow and like us:
Panfora Oil & Gas este gata să semneze angajamente juridice cu comunitățile, care să ateste că nu va efectua operațiuni legate de gaze de șist. Duminica aceasta va avea loc un protest în Piaţa Avram Iancu împotriva gazelor de şist la care sunt aşteptate câteva mii de persoane.— Panfora Oil & Gas reafirmă că nu va explora și nu va exploata gaze de șist în perimetrul Ex-6 Curtici și repetă invitația de a semna angajamente juridice cu toate părțile interesate— Panfora Oil & Gas continuă campania de informare pentru comunitățile din județul Arad, prin distribuția de pliante informative despre operațiunile sale

— Compania Panfora Oil & Gas este hotărâtă să fie un partener respectat și de încredere al comunităților

2 Aprilie, ARAD — Panfora Oil & Gas continuă campania de informare, pentru a consolida relația cu comunitățile din județul Arad, din în localitățile care fac parte din perimetrul EX-6, astfel că a început să distribuie pliante informative, pentru a reconfirma că nu intenționează să desfășoare niciun fel de operațiuni legate de gaze de șist. Compania își reafirmă disponibilitatea de a semna angajamente juridice în acest sens cu toate părțile interesate.

‘Dorim să îi reasigurăm pe toți locuitorii din zonă că vrem să construim o relație pe termen lung, benefică ambelor părți, împreună cu comunitățile din județul Arad. După cum am spus încă de anul trecut, nu am planificat și nu vom efectua niciun fel de operațiuni legate de gaze de șist în perimetrul EX-6 Curtici și nu vom explora și nici exploata gaze de șist în nicio zonă a acestui perimetru, nici prin fracturare hidraulică și nici prin vreo altă tehnologie. Suntem disponibili și vom semna angajamente juridice în acest sens cu toate părțile interesate, pentru a încredința pe oricine de bunele noastre intenții’, a declarat Gábor Zelei, Managing Director al Panfora Oil & Gas.

Panfora Oil & Gas înțelege preocupările comunităților privind operațiunile planificate, astfel că informațiile incluse în pliant răspund posibilelor întrebări ale deținătorilor de terenurilor sau ale altor părți interesate.

Compania subliniază că va utiliza, pe întreaga durată a acordului de concesiune, doar tehnologii tradiționale. Nu vor fi utilizate metode ca fracturarea hidraulică sau forajul orizontal. După cum s-a demonstrat în multe zone din județul Arad — Pecica, Turnu, Pereg, activitățile de explorare și producție de petrol și gaze convenționale pot co-exista cu cele agricole în cele mai bune condiții. Mai mult decât atât, operațiunile petroliere au sprijinit dezvoltarea zonelor respective.

Este important de subliniat că nu vor fi afectate nici sănătatea oamenilor și nici drepturile de proprietate ale acestora. În privința folosirii terenurilor, Panfora Oil & Gas reafirmă că va respecta în totalitate legislația din România. Terenurile vor rămâne ale proprietarilor. Legislația din România acordă titularului acordului de concesiune drept de servitute asupra terenurilor, iar deținătorii acestora primesc sume de bani în acest sens. Aceste prevederi asigură accesul pe terenuri pe durata măsurătorilor, care durează câteva zile pentru fiecare proprietar, în funcție de mărimea terenului.

Toate operațiunile pe care Panfora Oil & Gas are dreptul să le deruleze sunt detaliate în acordul de concesiune și în programul de lucrări, documente semnate cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), singura autoritate relevantă din România în domeniul resurselor naturale. Aceste documente arată fără dubiu că nu există niciun angajament și nicio obligație pentru explorarea de resurse neconvenționale, cum sunt gazele de șist, iar ANRM a confirmat acest lucru în repetate rânduri.

Facebook Comments