Ovidiu Hațegan a primit distincția „Francisc von Neuman”, la Gala Elitelor Arădene

by Sorin Haut

Printre cele șase personalități premiate la ediția cu numărul trei a Gala Elitelor Arădene s-a aflat și arbitrul Ovidiu Hațegan. Acesta a primit din mâna fostului coleg pe scena fotbalului mondial, Octavian Șovre, distincția „Francisc von Neuman”, pentru promovarea imaginii Aradului. „Centralul” de 43 de ani a fost vizibil emoționat în momentul premierii și pe scenă, mai ales când a vorbit despre părinții pierduți în 2018 și 2022, Paula și Romică Hațegan. Și tocmai în 23 martie, tatăl său ar fi împlinit 79 de ani…

Simt o fericire deosebită, o bucurie, mai ales trecând peste toate evenimentele dificile din viața mea, Dumnezeu m-a ajutat să revin în vârf și să reprezint Aradul cu cinste la cel mai înalt nivel. Am reușit ca după ani și ani de muncă să duc Aradul acolo unde îi este locul, la nivel de vârf, atât pe plan național, cât și pe plan internațional. Și la fel, după această mică pauză, m-am gândit să o fac din nou și sper să o fac cu cinste încă mulți ani de-acum”, a spus Ovidiu Hațegan pe scena amenajată în sala de spectacole a Palatului Cultural.

Vreau să mulțumesc Universității de Vest Vasile Goldiș, în special doamnei rector Coralia Cotoraci, de asemenea organizatorilor, partenerilor și tuturor persoanelor implicate în acest minunat eveniment. De asemenea, un mare mulțumesc soției mele și copiilor, care reprezintă sprijinul cel mai important pentru mine, fără ei cu siguranță nu aș fi ajuns aici. Iar la final, le mulțumesc părinților mei, care de Sus sper că sunt foarte mândri în acest moment. Și mai ales tatălui meu, cu care trebuia să închin un pahar, de ziua lui”, a adăugat Hațegan, însoțit la evenimentul de aseară de soția Nicoleta.

Ovidiu Hațegan a suferit un infarct în martie 2022 și exista chiar varianta retragerii din arbitraj. A adunat 305 meciuri pe scena primului eșalon și 67 în cupele europene. Hațegan a mai arbitrat și la turneele finale europene din 2016 și 2020 și la Jocurile Olimpice din 2016.

Facebook Comments