Otilia Miriam Romea, gloria anilor ’90, face senzație peste hotare

by Cristian Dobre

În anii de după Revoluție, Otilia Romea se impunea în peisajul muzical românesc drept una dintre cele mai nonconformiste soliste pop. Azi, după 22 de ani petrecuți în Franța, dezinvolta artistă a anilor ’90 susține recitaluri de muzică creștină în catedralele catolice din Bretania.

Otilia Romea a devenit extrem de populară după ce a câștigat, în 1995, locul I la cel mai cunoscut și popular festival muzical al vremii, “Mamaia”, fiind una din artistele preferate ale compozitorului Horia Moculescu. În culmea succesului, solista ploieșteancă a decis să părăsească România, moment din care viața sa a luat o nouă direcție. Otilia s-a mutat în Franța, unde un an s-a chinuit să obțină o probă la unul din marile spectacole de cabaret, “Aux Trois Mailletz”. Când și-a văzut împlinit visul de a face parte din echipa celebrului teatru muzical parizian, artista a luat o nouă decizie neașteptată. Toate ambițiile sale s-au topit când l-a întâlnit pe chitaristul Jaques Boujet, cel care i-a devenit soț și căruia i-a dăruit o fată, Adelie.

Venirea pe lume a copilului i-a determinat pe cei doi să renunțe la numeroasele angajamente muzicale din Paris și să se mute într-un orășel din Bretania, aproape de Oceanul Atlantic. Otilia Romea nu a renunțat nici aici la pasiunea de a cânta, devenind o vedetă locală iubită și făcând echipă pe scenă atât cu soțul său, cât și cu fiica sa.

“Adelie studiază la Conservatorul de Muzică și dans de la Pontivy. De anul acesta urmează și cursuri de acordeon la școală”, ne spune artista în vârstă de 50 de ani despre fiica sa, mândră că fata le calcă pe urme părinților. “De multe ori cântâm împreună, formăm o trupă la evenimente”, adaugă Otilia Miriam Romea, ce duce o viață liniștită și boemă în noua sa casă din comuna Lacmine, departamentul Morbihan, Franța, unde a avut și un boutique de accesorii hand made. Alături de familia sa, artista este o prezență muzicală constantă și apreciată la localurile din zonă, ba chiar și la catedrala din comună. Catedrala a fost locul unde, de Crăciun, a avut ocazia să susțină un concert de muzică creștină.
Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments