Oțelul Galați s-a calificat în finala Cupei României, unde o așteaptă Corvinul

by Sorin Haut

Oţelul Galaţi s-a calificat în finala Cupei României la fotbal, joi seara, după ce a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 2-1 (1-1), pe teren propriu, în a doua semifinală a competiţiei. Oţelul a deschis scorul în urma unei faze fixe, prin fundaşul ivorian Jonathan Cisse (12), cu o lovitură de cap, dintr-o lovitură liberă executată de Ştefan Bodişteanu. ”U” a egalat chiar înainte de pauză, prin Dan Nistor (45+1 – penalty), după un fault comis de Juri Cisotti asupra lui Roger.

Gazdele au obţinut calificarea tot în urma unei faze fixe, un corner executat de Frederic Maciel, la care Cisse a reluat cu capul, iar Alex Chipciu a deviat în propria poartă (90). Gălăţenii au ratat un penalty în ultimele momente ale partidei, prin Aly Malle (90+6), portarul lituanian Edvinas Gertmonas respingând atât şutul malianului, cât şi reluarea sa. Lovitura de pedeapsă a fost obţinută de acelaşi Malle, faultat de Robert Silaghi.

Finala se va desfăşura în data de 15 mai, pe stadionul Municipal din Sibiu, iar adversara Oţelului va fi formaţia de ligă secundă Corvinul Hunedoara, care a învins-o miercuri seara pe FC Voluntari cu scorul de 3-1. Va fi a doua finală de Cupa României pentru Oţelul, după cea pierdută cu 0-2 în faţa lui Dinamo în 2004. (agerpres, foto: SC Oțelul, facebook)

Facebook Comments