Otele ar fi semnat cu CFR Cluj, iar pentru Balint este subiect închis: „Rămânem cu cei dispuși să dea totul pentru echipă!”

by Sorin Haut

Prosport.ro anunță că Philip Otele, intrat în ultimele șase luni de contract cu UTA, a devenit fotbalistul lui CFR Cluj, contractul fiind semnat în noaptea de miercuri spre joi, după mai multe ore de negocieri. Aceeași sursă precizează că finanțatorul campioanei, Nelu Varga ar fi investit aproximativ 300 de mii de euro cu acest transfer, bani dați jucătorului la semnătură dar și impresarilor și că Otele ar fi semnat pe trei ani. CFR Cluj dorește însă și va face totul pentru a-l aduce în Gruia încă din această iarnă pe nigerianul de 23 de ani, golgheter al UTA-ei după 21 de etape, cu cinci reușite. Totuși, site-ul oficial al campioanei sau voci autorizate din cadrul clubului clujean nu au confirmat oficial mutarea, dorind probabil să își asigure serviciile lui Otele încă din iarnă (mai este sub contract cu UTA până în iunie 2023), după care ar putea liniștiți să anunțe noul transfer. Cum Laszlo Balint nu vrea să mai audă de Otele, deși ar mai avea contract până în vară și s-ar mai putea folosi de el în această perioadă foarte grea a campionatului, este clar că de acum cele două echipe au interesul ca africanul să plece la Cluj încă din ianuarie, dar în schimbul unei sume de bani, care s-ar învârti în jurul a 100-150 de mii de euro. UTA și-ar scoate în acest fel investiția cu el, din care plata de 50.000 grilă de formare la Zalgiris, dar pierde un nou jucător valoros, cotat la acest moment de transfermarkt la 650 de mii de euro, valoare de piață pe care și-a dublat-o de când a venit la Arad. 

„Faptul că ar fi semnat nu schimbă deloc situația…”

Antrenorul UTA-ei, Laszlo Balint, nu vrea să mai facă prea multe comentarii pe marginea acestui subiect, închis pentru el și probabil și pentru UTA, astfel că șansele de a-l mai vedea pe Otele în tricoul roș-alb pentru următoarele patru luni sunt infime: Nu mai vreau să ducem discuția în direcția asta, suntem concentrați doar pe ce avem de făcut duminică, când ne așteaptă un meci foarte important. Ne bazăm pe jucătorii care își pot aduce contribuția la îndeplinirea obiectivului. Otele este 100% mental pierdut pentru UTA, vreau să închid acest subiect. Nu schimbă cu nimic situația faptul că ar fi semnat sau nu cu CFR Cluj. Este foarte greu să te mai bazezi pe jucători care nu își mai doresc să facă parte din această echipă, clubul i-a oferit absolut tot, iar el nu a vrut să prelungească. Este clar că nu mai vrea să continue aici, se gândește la alte cluburi, echipe și posibilități, iar atunci rămânem cu cei dispuși să dea totul pentru club și aceste culori, de astfel de jucători avem nevoie”, a declarat Balint la conferința de presă de astăzi, de dinaintea primului meci oficial al anului pentru UTA, cel de duminică, cu FCU Craiova. 

 

 

Facebook Comments