Ostapenko trece de Cîrstea. Halep o aşteaptă, pentru revanşă!

by Sorin Haut

Simona Halep are şansa de a-şi lua o nouă revanşă la Beijing, în faţa letonei Jelenei Ostapenko, care a împiedicat-o în acest an să obţină primul titlu de Grand Slam din carieră, la Roland Garros, şi să ocupe locul 1 WTA. Ostapenko (8 WTA) a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe Sorana Cîrstea (44 WTA) în al doilea sfert de finală de la Open-ul Chinei.

Primele trei game-uri au însemnat tot atâtea break-uri, iar apoi Ostapenko s-a desprins la 4-1. Au urmat alte trei break-uri, dar în cele din urmă letona s-a impus cu 6-4.

În setul secund, Sorana a început bine şi a condus cu 1-0, dar apoi Ostapenko a luat următoarele trei game-uri (1-3). Românca a revenit şi a egalat, 3-3, dar apoi şi-a pierdut din nou serviciul, deşi a condus cu 40-0. Baltica şi-a adjudecat şi setul secund tot cu 6-4.
Cîrstea a suferit în special la serviciu, având doar 47 de procente la punctele cu primul serviciu, faţă de 68 Ostapenko. Letona a comis nu mai puţin de şapte duble greşeli în acest meci.

Jelena Ostapenko şi Sorana Cîrstea s-au mai întâlnit o singură dată în circuitul profesionist, anul acesta, în turul al doilea al US Open, când letona s-a impus cu acelaşi scor, 6-4, 6-4.

Cîrstea a făcut pereche cu Ostapenko la dublu atât la Seul, unde cele două au pierdut în sferturile de finală, cât şi la Beijing, unde au pierdut în primul tur în faţa cuplului Monica Niculescu/Su-Wei Hsieh.

Românca va primi un cec de 149.138 dolari şi 215 puncte WTA pentru participare.

În semifinale, Ostapenko o va întâlni pe Simona Halep (26 ani, numărul doi mondial), pe care a învins-o anul acesta în dramatica finală de la Roland Garros, cu 4-6, 6-4, 6-3. (sursă: digisport.ro)

Facebook Comments